Mauri Leivo: Lintujärvi

Lintujärvi

Osta kirja itsellesi

Hieno luontokirja, jossa teksti ja kuvat kulkevat käsi kädessä. Teksti koostuu tavallaan monesta elementistä. Se antaa tietoa lintujen elämästä, kertoo tarinaa päiväkirjamaisena tunnelmankuvauksena sekä pohtii ihmisen ja luonnon välistä suhdetta. Lintujen käyttäytyminen on kuvattu hyvin elävin sanavalinnoin ja ymmärrettävästi, eikä tietokirjamainen raskaus iske päälle missään vaiheessa.

Parasta kirjassa on kuvaus, kuinka kirjoittaja elää vuodenkierron mukana – kuin osana lintujärveä. Luonnossa sää ja olosuhteet vaihtelevat, niin myös ihmisen mieliala. Vaikka kirjassa on kuvattu tarkemmin vain muutama laji, niin se antaa hyvän kuvan suomalaisen linnuston monipuolisuudesta. Mukavan tunnelmalliset kuvat tekevät lukukokemuksesta rennon ja läheisen.

Ei ihme, että Lintujärvi valittiin vuoden 2006 luontokirjaksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...