Mauri Leivo: Kuikka : alkulintu

Osta kirja itsellesi

Hauska sattuma! Vasta ilmestyi Kaakkurin tarina, nyt saa oman kirjansa Suomen toinen kuikkalintu. Mauri Leivo on seurannut kuikkapariskuntaa kesän ajan ja kertoo päiväkirjamerkinnöissä pariskunnan elämästä.

Kirja on täynnä upeita valokuvia. Mauri Leivo on taitava kuvaaja, jonka kuvissa on herkkää näkemystä linnuista. Kuvitus on paljon muutakin kuin tarkkoja lähikuvia linnuista, mukana on paljon yksinkertaisen kauniita kuvia kuikasta suomalaisessa järvimaisemassa. Monet kuvista ottaisin suurina vedoksina seiniä koristamaan. Upeaa työtä.

Kirja on hienoa työtä ja tekee kuikan tutuksi. Kirjan luettuaan osaa arvostaa tätä hienoa miljoonia vuosia vanhaa alkulintua. Kuikka on hieno eläin.

Leivon Kuikkaa vertaa väkisinkin Kaakkurin tarinaan. Tämä vetää kuvillaan ja tekstillään niukasti pidemmän korren, vaikka kaakkurikirjakin on hieno.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

4 kommenttia

  1. Mökkini on järven rannalla, jossa asustaa pari kuikkapariskuntaa. Kirja avaa varmasti minullel uusia näkökulmia kuikkien seuraamiseen.

  2. Olen nähnyt kuikan pari kertaa salolammella kesällä retkeilessäni. Olisi mahtavaa saada tuosta linnusta lisää tietoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...