Nelli Hietala: Lintujen käytännöllisyydestä

Lintujen käytännöllisyydestä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Miten eksytään? Mitä tarvitset mukaasi? Kuinka kannat ergonomisesti henkistä taakkaa? Miten odottamattomaan varaudutaan? Mitä on otettava huomioon hyttysiä metsästettäesä? Nelli Hietalan toinen kirja Lintujen käytännöllisyydestä antaa toimintaohjeita arjen yllättäviä tilanteita silmällä pitäen. Muutaman sivun mittaiset toimintaohjeet ja pienoisnovellit ovat huvittavia ja lapsekkaan leikkimielisiä, jopa söpöjä.

Lintujen käytännöllisyydestä onnistuu tarkoilla pienillä havainnoillaan, tahallisilla hauskoilla väärinymmärryksillään ja oivaltavilla näkökulmillaan nousemaan todelliseksi helmeksi. Hietalan hyväntuulisen tekstin sisään on piilotettu varsin vakaviakin huomioita yhteiskunnan vinoista kohdista – kiireen ja kilpailun kritisoinnista sukupuolineutraalin maailman puolestapuhumiseen. Kokoelman taso vaihtelee hieman, eivätkä kaikki ideat kanna loppuun saakka, mutta ainakin minua suurin osa jutuista kyllä miellytti. Hietalan kielenkäyttö on valloittavaa: lasten hiihtokilpailuissa jotkut osallistujat “saattavat poukkoilla ympäriinsä kaakaomukit kourassa toisiaan tai talitinttejä jahdaten”.

Nelli Hietala on tämän kokoelman perusteella lupaava ja omaääninen nuori kirjailija. Toivottavasti hän nousee laajempaankin tunnettuuteen; itselleni tässä oli yksi kevään helmistä. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...