Nelli Hietala: Varotoimia

Varotoimia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Taimi on mielikuvituksekas ja varovainen vakuutusmyyjä, jolle on tärkeää olla aina tilanteen tasalla ja riittävän varautunut mahdollisiin ongelmiin ja uhkiin. Hän on hyvä kuvittelemaan mitä kaikkea voisi sattua: 

”Jos he syöksyisivät ojaan, kahdeksankymmentä kiloa painava eläkeläinen sinkoutuisi Taimin päälle. Kolaritilanteessa irrallaan olevan esineen massa moninkertaistuisi. Todennäköisesti Taimi kuolisi. Se oli jokseenkin varmaa, kun otti huomioon, että muori neuloi sukkaa. Taimi litistyisi pyykinpesujauheelta tuoksuvan kehon alle, saisi neulepuikon silmäänsä ja keuhkoonsa, kallonmurtuman ja lukuisia avohaavoja lasinsirpaleista.”

Taimi on pitkän matkan bussissa matkalla kotiin, kun hänelle alkaa tapahtua. Viereen istuu maahanmuuttajan näköinen mies, joka on sangen epäilyttävä. Onnettoman sattuman seurauksena Taimi myöhästyy bussista taukopaikalla keskellä ei-mitään, seuranaan viereensä istunut mies jonka pelastamisesta Taimi alkaa kantaa vastuuta. Tapahtumat alkavat edetä ja Taimi joutuu pois mukavuusalueeltaan.

Nelli Hietalan Varotoimia on oivallisen ilottelevaa kieltä ja huumoria pulppuava teos. Se löysi luokseni sattumalta mutta juuri sopivaan aikaan: olin jurruuttanut raskassoutuista kirjaa eteenpäin ja kaipasin vetävämpää ja kevyempää luettavaa, ja sellaisen todella sain tästä kirjaston uutuushyllystä mukaan poimitusta pienestä helmestä. Luin kirjaa myhäillen ja nauttien – on ilo kun kirjassa yhdistyy sekä kepeys että hiottu ja rikas kielenkäyttö.

Taimi on sympaattinen tyyppi, jolle toivoisi hyvää. Kirja kuvaa hienosti mielensisäistä ääntä ja pelkoja ja sitä prosessia, kun jotain muutosta alkaa tapahtua. Ei ole helppoa muuttaa totuttuja rutiineja. Nelli Hietala on taitava ja monipuolinen kirjailija, kunpa tällaisia kirjoja ilmestyisi jatkossa lisää!

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...