Nelli Hietala: Miia Martikaisen kärsimysviikko

Osta kirja itsellesi

Miia Matleena Martikainen on 17-vuotias lukiolainen, jolla on edessään kärsimysten päivät. Festarireissua vastaan äidit ovat vaatineet Miian viikoksi kanssaan mökille saareen. Mutsi nro 1 pelkää ukkosta ja hurjastelua mutta johtaa työleiriä saaressa. Mutsi nro 2 kalastaa ja rakastaa myrskyä ja tottelee mutsi nro 1:tä kuuliaisesti. Miialle jokainen hetki on yhtä tylsyyden ylistystä.

Eräänä iltana ukkostaa ja naisten rantaan ajautuu vene. Pentin ja Tanelin veneestä on loppunut bensa ja he majoittuvat yöksi. Seuraavana aamuna Miia ja Taneli lähtevät bensanhakureissulle mantereelle. Kuten kaikissa mainioissa kesäseikkailuissa, ei tässäkään mene kaikki aivan putkeen. Parin tunnin pyörähdykseksi suunniteltu matka venyy pitkälle seuraavaan päivään ja sisältää lopulta muun muassa ruohonleikkuuta ja pullojen keräämistä sekä kesäjuhlat ja kuumia suudelmia.

Nelli Hietala on kirjoittanut hauskan ja vetävän nuortenkirjan. Hietalan teksti on sujuvaa ja hyvin rakennettua. Dialogit ovat iskeviä, ehkä jopa liiankin nokkelia, teinit kekseliäitä ja kesäyö kutsuu romantisoimaan. Eka kerta on juuri niin kamala ja ihana kuin odottaa saattaakin. Seikkailun liepeillä leijuvat vakavammat teemat perheen merkityksestä ja tulevaisuuden suunnitelmista, mutta nyt on aika nauttia kesästä ja flirttailusta.

Kirjaa voi suositella kaikille romantiikannälkäisille nuorille naisille. Miksei pojillekin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Heidi V.

Kieleen ja kirjallisuuteen intohimolla suhtautuva Heidi Viherjuuri asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa. Innostuu tulevaisuuden klassikoista ja novelleista ja pitää kielitajuaan yllä lukemalla uutta kotimaista proosaa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...