Scott Lynch: Locke Lamoran valheet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Locke Lamora johtaa Venetsian tyylisessä kaupunkivaltiossa mellastavaa herrasmiesvarkaiden ryhmää. Rosvojoukko on taitava – niin taitava, ettei kukaan muu koko kaupungissa edes tiedä, kuinka taitava. Salamyhkäisyys on tarpeen, sillä Locke Lamora uhmaa kaikkia kaupungin sisäisiä sopimuksia, sekä laillisia että päivänvaloa kestämättömiä.

Takakansitekstit suitsuttavat herrasmiesvarkaiden seikkailujen olevan jotain aivan ennennäkemättömän hurjan hurmaavaa. No, eivät ne ole. Viihdyttäviä ja mielenkiintoisia ja monimutkaisia kyllä. Asiasisältö, ajatuksia herättävä osuus ja juoni ovat minkä tahansa tusinafantasiatarun tasolla. Jatko-osiakin on kirjailija jo kuulemma tehtailemassa. Kun muodostaa ennakko-odotuksensa näiden tietojen pohjalta, viihtyy kirjan parissa helposti.

Mitenkään erityisen huono kirja tämä ei nimittäin ole, jos puhdasta viihdettä on vailla. Vaikka latteat superhahmot ja jatkuvat takaumat häiritsisivätkin, niin vähintäänkin rikas, kekseliäs ja eritteiden nimiä paljon käyttävä kiroilusanasto pitää mielenkiinnon yllä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

2 kommenttia

  1. Tulipa tämäkin luettua vihdoin. Suosittelen veijariromaaneiden ystäville, ihan hauskaa viihdettä.

  2. Tämä on edelleen kesken ja todennäköisesti jääkin, vaikka veijariromaanien ystävä olenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...