Adam Rubin ja Daniel Salmieri: Lohikäärmeet tykkäävät tacoista

Lohikäärmeet tykkäävät tacoista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Adam Rubinin ja Daniel Salmierin Lohikäärmeet tykkäävät tacoista on absurdia kerrontaa käyttävä lastenkirja. Se oli ehdolla parhaaksi lastenkirjaksi Goodreads-kirjallisuuspalvelussa ja oli ehdolla moneen muuhunkin lastenkirjapalkintoon.

Lohikäärmeet rakastavat tacoja kertoo lähes kaiken sisältönsä suoraan nimessään. Se kertoo lohikäärmeiden lempiruoan ja neuvoo millaisista tacoista lohikäärmeet pitävät. Kaikki eivät nimittäin tiedä, että lohikäärmeet eivät välitä yhtään tulisesta ruuasta. Mikäli he syövät tulisia tacoja, siitä seuraa tulisuihkuja. Siksi tuliset kastikkeet on paras haudata piiloon maahan. Sallittujen kastikkeidenkin etiketit on tarpeen lukea tarkasti, muuten voi käydä hassusti.

Daniel Salmierin kuvitus on omaperäistä. Lohikäärmeet ovat varsin kummallisen näköisiä, mikä tukee hyvin kummaa kerrontaa. Näiden yhdistelmä kannustaa lukijaa irrottelemaan lukiessa hassuilla äänillä.

Kirjan juoni ei ole päätähuimaavan syvällinen. Silti lukiessa siihen voi rakentaa hyvin vahvan tunnelatauksen, kun alusta lähtien hoetaan etteivät lohikäärmeet saa syödä tulisia tacoja.

Lohikäärmeet tykkäävät tacoista on hauska lastenkirja. Sitä voi suositella erityisesti lapsille, jotka eläytyvät paljon satukirjoihin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 267 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...