Cecilia Davidsson ja Alex Haridi: Muumilaakson kertomuksia : Tove Janssonin kertomusten mukaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muumilaakson kertomuksia on jälleen kerran hieman erilaista formaattia noudatteleva Muumi-teos. Sen ideana on tuoda kolmen Muumi-romaanin tarinoita muotoon, joka varmasti jaksaa innostaa jo melko pieniäkin kuuntelijoita, niitä joille täyspitkät romaanit ovat vielä liikaa. Kyseiset teokset ovat Muumit ja suuri tuhotulva, Taikurin hattu sekä Muumipeikko ja pyrstötähti.

Mielestäni kirjan kertomukset ovat hyviä. Etsitään tuhotulvassa kadonnutta Muumipappaa sekä kotia, ihmetellään taianomaisia asioita ja seikkaillaan hattivattien saarella. Ruotsalaiskirjailijat Alex Haridi ja Cecilia Davidsson ovat onnistuneet poimimaan kertomuksiin kohtauksia, jotka ainakin minulle ovat jääneet mieleen jo hyvin pitkien aikojen takaa. Jotakin uuttakin kirja kuitenkin antoi, eikä varmasti vähiten sen vuoksi, että Muumit ja suuri tuhotulva on itseltäni yhä edelleen lukematta. Korjausliike lienee vähintäänkin paikallaan.

Niin ikään Cecilia Heikkilän kuvitus on osuva, sellainen Tove Janssonin alkuperäisen ja nykypäiväisen välimuoto, niin lapsen kuin aikuisenkin silmälle sopiva. Näin ollen kirja kunnioittaa joka tavalla esikuvaansa ja on ehdottomasti suosituksen arvoinen. Voisin uskoa, että teos ei jää sarjassaan ainokaiseksi.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...