Cecilia Davidsson, Alex Haridi ja Filippa Widlund: Muumipeikko ja Merenhuiske

Muumipeikko ja Merenhuiske

Osta kirja itsellesi

Muumipeikko ja Merenhuiske on osa valloittavaa kuvakirjasarjaa, jonka tarinat perustuvat Tove Janssonin luomiin seikkailuihin Muumimaailmassa. Vaikka ainakaan tämän teoksen kohdalla tapahtumat eivät täysin noudattele Janssonin aikanaan luomia tarinalinjoja, on siinä kuitenkin onnistuttu hienosti tuomaan esiin alkuperäisteoksen tunnelmaa. Ja kun kohderyhmänä ovat vielä aika pienet kuuntelijat, sillä kuka oikeasti rakensi laivan nimeltä Merenhuiske – jonka nimen muuten piti olla Merenkuiske – ei sen suuremmin taida olla väliä. Hurja seikkailu drontti Edvardeineen ja tahmatassuineen on joka tapauksessa ”ihan parasta” luettavaa ainakin neljävuotiaan muumien ystävän mielestä. Ja onhan tämä oiva tapa tutustua niihin Muumilaakson hiukan epätunnetumpiin otuksiin, kuten Hemulin ei niin miellyttävään tätiin.

Jännittävä tarina kruunautuu Filippa Widlundin kauniilla kuvituksella, joka varsinkin hurjimmissa kohdissa herättää teoksen miltei eloon.

Tätä suosittelen mielelläni. Eivätköhän ainakin kaikki Muumipapan, suuren kirjailijan ja ikuisen seikkailijan ystävät halua tämänkin teoksen kokoelmiinsa. Ja jos tästä innostuu, kannattaa varmasti haalia kokoon koko tähän mennessä neliosainen sarja, jonka ruotsalaiskirjailija Cecilia Davidsson on luonut yhteistyössä Alex Haridin ja vaihtuvien kuvittajien kanssa. Kirjavinkeissä sarjasta on aiemmin esitelty Muumilaakson kertomuksia.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...