Cecilia Davidsson ja Alex Haridi: Muumipeikko tapaa Tiuhtin ja Viuhtin

Muumipeikko tapaa Tiuhtin ja Viuhtin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi lukuisista muumisarjoista on Cecilia Davidssonin ja Alex Haridin kirjoittama, alkuperäisiä Tove Janssonin satuja uudelleenkertova sarja. Muumipeikko tapaa Tiuhdin ja Viuhdin on tämän sarjan kymmenes osa.

Harva tarina on Muumeista yhtä tunnettu kuin Tiuhtin ja Viuhtin tulo Muumitaloon. Suurin syy on tarinassa esiintyvä Mörkö, joka seuraa Tiuhtia ja Viuhtia. Näillä kun on laukussaan jotain, joka kuuluu Mörölle.

Maya Jönssonin taide kunnioittaa suuresti Tove Janssonin alkuperäistä tyyliä. Se korostaa hahmojen kummia ulkonäköjä ja luo taustoista mystisempiä. Kuvituksessa on sikin sokin värikuvia ja mustavalkoisia kuvia. Tämä on toteutettu onnistuneesti; mustavalkoiset kuvat on tarkoitettu kuljettamaan tarinaa, siinä missä värilliset ovat merkityksellisempiä hetkiä.

Kuvakirjassa on paljon hyvää. Kirjan hahmot tuntuvat vahvasti alkuperäisiltä muumeilta, Tiuhtin ja Viuhtin puhetapa on vaikeaselkoista ja Mörkö on yhä jokseenkin pelottava ja mysteerinen.

Muumipeikko tapaa Tiuhtin ja Viuhtin on tyylikäs kuvakirja. Se toimii niin nuoremmalle kuin myös vanhemmallekin Muumien ystävälle.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...