Amanda Li: Lumoava Muumilaakso

Lumoava Muumilaakso

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lumoava muumilaakso on Amanda Lin kirjoittama satukirja, joka ottaa Muumilaakso-animaatiosarjan jaksoja ja kääntää ne kirjamuotoon. Sarjassa on ilmestynyt aiemmin kolme muutakin kokoelmaa. Kokoelmassa on kahdeksan jakson tarinat.

Näistä kenties kiinnostavimmat ovat “Kotona jälleen”, jossa hattivatit ovat muuttaneet Muumitaloon ja “Haisulin kopla”, jossa muumit tapaavat Haisulin.

Sarjan graafinen ulkoasu jakaa paljon muumifanejen mielipiteitä. Se on varsin kaukana Tove Janssonin alkuperäisistä hahmoista kuten myös useimmille tutun 90-luvun animaation tyylistä. Itselleni tyylisuunta vaikuttaa liian keinotekoiselta, mutta toisaalta se silti iskee nuorempaan avustavaan kirja-arvostelijaan.

Animaation siirtäminen kirjaksi ei ole aivan ongelmatonta. Jokainen jakso kääntyy noin reiluksi kymmeneksi sivuksi. Tämä tiivis ilmaisu on paikoitellen hyvin hyppivää.

Muumifanille Lumoava Muumilaakso on varmasti hyvä lukukokemus. Se voi toimia erityisen hyvin nuorimmille, joille tuore animaatiosarja on tutumpi.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...