Toni Edelmann: Lumottu maa: mennyt minussa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Toni Edelmannin elämäkertateos on nopea luettava, mutta helpolla se ei lukijaa päästä.

Mennään lapsuuteen, aloitetaan sieltä ja siellä onkin tapahtunut paljon, osaa ei edes muista, osan muistaa ja osa tulee mieleen myöhemmin. Edelmannin lapsuus oli rankkaa ja kamalaa siitä teki, kun opettaja käytti häntä, koulupoikaa hyväkseen. Se oli kuin musta möykky koko ajan miehen elämässä. Se tuntui helpottavan vasta aikuisena, kun pääsi sanomaan samaiselle opettajalle, millaisen helvetin oli aiheuttanut.

Edelmann käy läpi välillä niin maanisia ja kaoottisia vaiheita, että niiden lukeminen oli jo koetus, samoin kun kaikki unet oli kerrottu. Taiteellisuus on välillä sellaisissa mitoissa, että tavallinen lukija ei meinaa ymmärtää mitään. Ei myöskään Edelmanin ensimmäinen vaimo.

Edelmann reissaa paljon eikä osaa asettua aloilleen. Tekee paljon töitä, teatterin ja musiikin parissa ja myös sen taiteellisen vapaa-ajan parissa.

Kauniita tarinoita ovat Edelmannin avioliitot, joista toinen elää edelleen.

Sanoisin, että tämä on eräänlainen selviytymistarina.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...