Kristin Cast ja P.C Cast: Lumottu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lumottu jatkaa Yön talo -sarjaa siitä, mihin tarina sarjan viidennessä osassa jäi. Zoey ystävineen onnistui karkottamaan pahuuden Yön talosta, mutta vaara ei näytä vielä olevan ohitse. Näyt nimittäin kertovat uhkan olevan uudelleen nousussa, ja Zoeylla olevan varsin merkittävä rooli joko maailman pelastamisessa tai tuhoamisessa -hänen omista valinnoistaan riippuen.

Pelastaakseen maailman Zoeyn on kohdattava Kalona jälleen, mutta onnistuttava vastustamaan tämän kohtalokasta vetovoimaa. Vetovoiman vastustaminen ei vain ole kovin helppoa, sillä Zoey on Kalonan muinaisen rakastetun inkarnaatio.

Kirja käynnistyy hieman hitaasti, ja ehdinkin jo mietiskellä alkoiko kirjasta toiseen jatkunut sarjan parantuminen hiipua. Olin kuitenkin väärässä, sillä loppupuolella tapahtumat pääsevät vauhtiin eikä kirjaa meinaa malttaa laskea käsistään. Kokeepa lukija useita yllätyksiäkin kerronnan edetessä – jopa erään oleellisen hahmon kuoleman. Uutena piirteenä kirjassa on myös vaihtuva minä-kertoja, sillä nyt pääsemme kuulemaan tapahtumista myös Stevie Raen kautta. Tämä onkin perusteltu näkökulma, sillä Stevie Rae eksyy kirjassa omiin tuhoisiin seikkailuihinsa Zoeyn selän takana.

Tapansa mukaan kirjailija lopettaa kirjan varsin jännittävään kohtaan, ja saa lukijan odottamaan jatkoa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...