Erika Åberg: Luonnonkauniit kirjoneuleet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjoneuleet ovat nyt muotia; sen me neuleihmiset olemme saaneet todeta moneen kertaan vaikkapa Niina Laitisen suosituimpien mallien runsaasta tarjonnasta esimerkiksi neuleaiheisilla Facebook-sivuilla. Erika Åberg, jolta on jo suomeksi ilmestynyt muutama kirja, liittyy tähän virtaukseen Luonnonkauniit kirjoneuleet -kirjallaan. Sen mallit ammentavat enimmäkseen pohjoismaisesta perinteestä, ja niissä onkin yli muotivirtausten toimivaa ajattomuutta.

Kirja sisältää enimmäkseen lapasia ja sukkia, siis nopeammin valmistuvia töitä, jokusen kaulahuivin sekä muutaman hersyvän kauniin villapaidan. Kaikki niistä eivät suinkaan ole monimutkaisia, vaan mukana on myös helpompia nostetuin silmukoin tehtäviä malleja, jotka kuitenkin näyttävät kovasti oikealta kirjoneuleelta. Alussa on kaavioissa käytettyjen merkkien selityksiä sekä laajahko teoriaosuus, jossa kerrotaan kirjoneuleiden erikoistekniikoista ja malleissa käytetyistä langoista.

Niin, ne langat. Åbergin materiaalit ovat silmiähivelevän ihanan värisiä, mutta tiukasti ruotsalaisia, eikä nopea vilkaisu antanut juurikaan tuloksia niiden saatavuudesta meillä, joten useimpien täytynee turvautua langanvaihtoon, josta annetaan kyllä hyviä ohjeita. Uskoisin, että jotkin (kalliit) käsinvärjätyt villalangat olisivat näihin töihin parhaita, jos niitä vain pystyy hankkimaan. Mutta kaunis kirja tämä oli, ja uskoisin sen löytävän lukijansa ja neulojansa.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Tuijan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...