Juha T. Hakala: Luova laiskuus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Minä sitten pidän Juha T. Hakalan kirjailijanäänestä. Luova laiskuus kertoo, miten luovuuden taustalla kukkii laiskuus. Kuka tahansa voi olla luova – siihen ei varsinaisesti tarvita mitään erityislahjakkuutta. Ratkaisevassa asemassa on riittävä laiskuus, jotta ajatuksella on aikaa lentää.

Nykypäivän kiireisessä työelämässä varsinkaan luovuudelle ei tunnu olevan juurikaan tilaa. Sitä paitsi, luovuus kukoistaa Maslow‘n tarvehierarkian huipulla, joten jotta ihminen voi olla luova, hänen alemmat tarpeensa on täytettävä. Turvallisuus ei YT-ilmapiirissä toteudu.

Hakala ei aivan hatusta vetele näkemyksiään luovuudesta. Taustalla on paljon työtä graduntekijöiden parissa, Maisterihautomossa, joka on selvästi ollut Hakalan elämässä vaikuttava vaihe. Hakala on myös haastatellut nobelisteja ja yrittänyt selvittää sitä kautta, millaiset olosuhteet neronleimausten takana piilevät.

Kaiken kruunaa Hakalan leppoisan jutusteleva tyyli. Luovuuden ja tietotyön parissa askaroiva tekee hyvin, kun lukaisee tämän kirjan läpi. Matkan varrelta päähän voi tarttua luovuutta edistäviä ajatuksia.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Kuulostaa hyvältä, täytyy laittaa lukulistalle!

  2. Lukemista odottaa tämäkin. Luova laiskuus ei ole esteenä, vaan ajanpuute. Elämässä kun täytyy joskus tehdä muutakin kuin lukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...