Juha T. Hakala: Luova laiskuus : anna ideoille siivet

Luova laiskuus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Minä sitten pidän Juha T. Hakalan kirjailijanäänestä. Luova laiskuus kertoo, miten luovuuden taustalla kukkii laiskuus. Kuka tahansa voi olla luova – siihen ei varsinaisesti tarvita mitään erityislahjakkuutta. Ratkaisevassa asemassa on riittävä laiskuus, jotta ajatuksella on aikaa lentää.

Nykypäivän kiireisessä työelämässä varsinkaan luovuudelle ei tunnu olevan juurikaan tilaa. Sitä paitsi, luovuus kukoistaa Maslow‘n tarvehierarkian huipulla, joten jotta ihminen voi olla luova, hänen alemmat tarpeensa on täytettävä. Turvallisuus ei YT-ilmapiirissä toteudu.

Hakala ei aivan hatusta vetele näkemyksiään luovuudesta. Taustalla on paljon työtä graduntekijöiden parissa, Maisterihautomossa, joka on selvästi ollut Hakalan elämässä vaikuttava vaihe. Hakala on myös haastatellut nobelisteja ja yrittänyt selvittää sitä kautta, millaiset olosuhteet neronleimausten takana piilevät.

Kaiken kruunaa Hakalan leppoisan jutusteleva tyyli. Luovuuden ja tietotyön parissa askaroiva tekee hyvin, kun lukaisee tämän kirjan läpi. Matkan varrelta päähän voi tarttua luovuutta edistäviä ajatuksia.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...