Juha T. Hakala: Pakattu aika

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Juha T. Hakalan Isän kasvatusoppi teki sen verran lujan vaikutuksen, että Hakalan uusi on pakollista luettavaa. Pakattu aika osoittautui jälleen nappiosumaksi. Kiireen imusta hallittuun hidasteluun -alaotsikon saanut kirja on ajan hermolla ja käsittelee kiirettä ja hidastelua, viime aikoina paljon puhuttaneita aiheita.

Hakalan sanoma on selkeä: työelämän vaatimukset lyövät päälle lujaa ja luovat riittämättömyyden tunnetta ja kiirettä, ja vaatii vahvaa työtä, että siinä loukussa pystyy rakentamaan rauhallista arkea. Hakala kritisoi tehokkuutta jumaloivan yhteiskunnan ongelmia ja kyseenalaistaa turhimpia hullutuksia.

Helppoja ratkaisuja Hakalallakaan ei ole tarjota, mutta sentään hyviä oivalluksia ja konsteja selvitä elämästä ja työnteosta vähän paremmin. Satoja gradunsa kanssa vaikeuksiin joutuneita Maisterihautomossaan auttanut Hakala osaa neuvoa. Ajatus turmarajasta on hyvä: työt pitää tehdä sen verran hyvin, että vähin kelpaava laatu toteutuu. Se voi olla vähän tai tärkeissä hommissa parasta mahdollista, mutta vähemmän tärkeisiin töihin ei kannata täyttä työpanosta uhrata.

Hyvä ja yksinkertainen ajatus, joka kuitenkin helposti unohtuu työelämän puristuksissa. Tällaisia hyviä ajatuksia tästä tiiviistä ja miellyttävällä tavalla kirjoitetusta kirjasta löytyy. Hakala on erinomainen kirjoittaja, joka osaa lähestyä vaikeita asioita leppoisasti jutustellen, mutta tiukasti asiassa pysyen. Kaikille kiireen riivaamille on helppo suositella kiireiden unohtamista siksi aikaa, että ehtii lukea tämän kirjan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...