Juha T. Hakala: Tylsyyden ylistys : Ikävystyneisyys on luovuuden alku

Tylsyyden ylistys

Osta kirja itsellesi

Onko sinulla koskaan tylsää? Kuinka helposti kaivat älypuhelimen esiin, kun on pienikin toimettomuuden hetki? Mites, kukoistaako luovuus? Tuntuuko, että uusia ideoita pulppuaa valtoimenaan?

Tällaisten kysymysten äärellä Juha T. Hakala askaroi tuttuun tapaansa uudessa kirjassaan. Mitä tylsyys ja ikävystyminen on? Miksi kaikki ihmiset pyrkivät kaikin keinoin välttämään tylsistymistä? Kannattaisiko joskus vain olla rehdisti tylsää?

Hakala väittää, että tylsyyden kokemuksessa on luovuuden ydin. Jotta ihminen voi olla luova, tarvitaan tylsyyttä. Jos jokaisen joutohetken täyttää vaikkapa älypuhelimen kanssa näpertelyllä, huomaa pian, ettei uusia ideoita irtoa, kun niitä tarvitsisi. Jos työsi vaatii luovuutta, luovuuden ruokkiminen vaatii tylsyyttä ja omien ajatusten kohtaamista kasvotusten, ilman häiritseviä tekijöitä.

Aihe koskettaa, kuten varmasti lähes jokaista. Oma työympäristöni on täynnä häiriöitä: milloin pärähtää sähköpostia, milloin tulee Telegrammista huomattavaa, milloin vilkkuu Slack. Vastineeksi tarvitsee keskittynyttä yhteen asiaan kiinnittyvää tekemistä (kuten vaikka kirjan lukemista) ja myös rehtiä joutilaisuutta ja tilaa ajattelulle, mieluiten luonnossa kävelemisen muodossa.

Kannattaa lukea: ei tässä suurensuurta määrää uusia ajatuksia ole, mutta varmasti sellaisia näkökulmia, joiden kertaaminen on terveellistä, vaikka ne tuttuja olisivatkin. Hakalan tyylikin on jälleen kerran sellainen mukavan jutusteleva, jonka parissa viihtyy varmasti hyvin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...