Juha T. Hakala: Kohtuuden kirja : Näkökulmia ääriyhteiskuntaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olen ollut fani siitä lähtien kuin luin ensimmäisen Hakalani, Isän kasvatusopin. Ei tarvitse pettyä nytkään: Kohtuuden kirja on purevaa asiaa miellyttävällä tavalla esitettynä. Hakala havainnoi nyky-yhteiskunnan monenlaisia ääri-ilmiöitä hämmästellen, mikä meitä ihmisiä oikein niihin ajaa.

Mikä saa ihmiset liikkumaan itsensä uuvuksiin niin, ettei levolle jää enää tilaa, mikä saa venymään työelämässä liiallisuuksiin ja mikä viemään ruokavalion ortoreksiseen hulluuteen?

Ennen kaikkea, miten tähän kaikkeen saisi palautettua hivenen kohtuutta? Hakala sanoo suoraan, että kohtuullisempi ihminen on onnellisempi. Tämä sanoma on helppo uskoa, mutta samalla on helppo huomata omasta elämästäänkin erilaisia kohtuuttomuuden ilmentymiä, joihin pureutumalla voi ehkä saavuttaa elämäänsä lisää mielenrauhaa.

“Ennen aloitustani tähdennän, että hampaankolossani ei ole mitään erityistä yliherkkyyttä yksittäisiä övereitä, vaikkapa huippupalkkoja tai äärimmäisiä ruokavalioita, vastaan. En kuitenkaan voi sille mitään, että juuri tuonkaltaiset ilmiöt – kasautuessaan – asettuvat esteiksi matkallani kohti ihannemaailmaani, kohti esimerkiksi tasaisemman tulonjaon tai hyvän, leppoisan, läheisistä aidosti huolta kantavan ja viipyilevän arjen maailmaa.”

Viisaita sanoja leppoisan viisaasta kirjasta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...