Mari Jungstedt: Luvattu maa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tuottelias dekkarikirjailija Mari Jungstedt aloitti pari vuotta sitten uuden Kanaria-sarjan yhdessä silloisen kihlattunsa Ruben Eliassenin kanssa, mutta nyt kihlaus lienee purettu ja Jungstedt jatkaa yksin. Ihan kelvon dekkarin hän on saanut aikaiseksi näinkin.

Tällä kertaa toimittaja Sara ja entinen poliisi Kristian ryhtyvät kumpikin tahollaan tutkimaan tapausta, jossa alunperin ruotsalainen mutta nyt Kanarialla asuva Linda Andersson murhataan kostean ravintolaillan jälkeen. Sitten tulee se obligatorinen toinen surmatyö, ja kaiken lisäksi turistikohteessa räjähtää vielä pommi. Samaan aikaan myös päähenkilöiden yksityiselämissä tapahtuu: Kristian pääsee askeleen lähemmäksi sisarensa kauan sitten tapahtunutta arvoituksellista katoamista, ja viisikymppinen Sara pohtii kovasti, vieläkö hänellä on viehätysvoimaa ja päättää testata asiaa komean pianonsoitonopettaja Ricardon kanssa.

Kirjassa seikkaillaan eri aikatasoilla, mikä tuntuu olevan tällä hetkellä enemmän sääntö kuin poikkeus: nykyaikaan sijoittuvien tapahtumien lisäksi kerronta kulkee Gran Canarian historiassa aina 1950-luvulta alkaen, ja lukija saa jonkinmoisen tietopaketin siitä, miten julmalla tavalla grynderit rakensivat nykyistä turisti-Kanariaa. Toisaalta kuvaus Monan ja Göstan lentomatkasta läpi Euroopan mantereen kohti Kanariaa vuonna 1957, kun matkalippujen hinnalla olisi saanut
kaksi uutta Volvoa, on omalla tavallaan viihdyttävän liikuttava: rouvat ovat parhaissa leningeissään ja herrat tummissa puvuissa juhlavan tilanteen kunniaksi.

Luvattu maa on taattua perusjännitystä, ei mikään erityisen omaperäinen, kuten ei Tummempi taivaskaan ollut, mutta hyvin luettava ja itse asiassa yllättävänkin koukuttava. Kieliasu jättää silloin tällöin vähän toivomisen varaa, ja muutamat asiat suomennoksessakin jäivät mietityttämään, mutta mielellään tämän luki. Olihan mukaan saatu uskottavaa paikallisväriä ja yllättäviä juonenkäänteitä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...