Andrzej Sapkowski: Lux Perpetua 1

Lux Perpetua 1

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Andrzej Sapkowskin Hussilaistrilogiaa on käännetty suomeksi hyvään tahtiin. Sarjan kolme osaa on jaettu suomeksi kuuteen osaan. Näin ollen Lux Perpetua 1 on sarjan päätösosan ensimmäinen puolisko.

Hussilaistrilogiassa seikkaillaan keskellä Itä-Euroopassa käytävää uskonsotaa. Päähenkilönä toimii Reynevan, joka on joutunut kaiken keskelle alun perin naisseikkailujensa takia. Naiivista kirkonkiroukseen joutuneesta seikkailijasta on hiljalleen kasvanut aikamoinen selviytyjä.

Kirjan tapahtumissa riittää sekasortoa. Uskonsodassa ei ole selkeitä rajoja vaan katolilaisia ja hussilaisia kannattavia aatelisia on joka puolella eikä puolenvaihtokaan ole mitenkään ennenkuulumatonta. Tämä antaakin pohjan kirjan tarinalle: Reynevan kulkee ongelmasta toiseen ja selviää ajoittain oman neuvokkuutensa, ajoittain sattuman kautta.

Sapkowskin kerronta on tunnelmallista. Vaikka tapahtumat ja elämä on kurjaa, hahmot eivät menetä kokonaan positiivisuuttaan. Se tuo kirjaan ajoittain hieman hirtehishuumorimaisen vireen, joka on aika uniikkia Sapkowskille.

Mikäli hieman yliluonnollisia elementtejä sisältävä seikkailukertomus kiinnostaa, Hussilaistrilogia on varteenotettava lukuvalinta. Luonnollisesti sarja kannattaa aloittaa ensimmäisestä osasta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...