Andrzej Sapkowski: Lux Perpetua 2

Lux Perpetua 2

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Andrzej Sapkowski on puolalainen kirjailija, joka nousi suurempaan maailmanmaineeseen Noituri-fantasiasarjallaan. Noiturin menestyksestä huolimatta Sapkowski on sanonut itse omaksi pääteokseen Hussilaistrilogian, jonka Lux Perpetua 2 päättää. Suomessa sarjan tiiliskivimäiset osat jaettiin suosiolla kahtia.

Hussilaistrilogiassa seikkailee Reynevan, joka on seikkaillut ristiin rastiin maita ja mantuja, samalla kun alueella riehuvat vakavat uskonsodat. Kirjasarjan alussa Reynevan oli naiivi ja ajautui naisseikkailujensa vuoksi kirkonkiroukseen. Trilogian lopussa hän on ehkä vähän kypsempi, mutta naisseikkailut ajavat hänet yhä suuriin vaikeuksiin. Tällä kertaa hänen täytyy yrittää pelastaa rakastettunsa, joka on inkvisition vangitsema.

Sapkowski tunnetaan erityisesti monisyisistä ja rosoisista hahmoistaan. Tämä pääsee Lux Perpetuassa oikeuksiinsa, koska se tarjoilee hyvän päätepisteen Reynevanin ja hänen kumppaneiden kasvutarinalle. Sarjassa yhdistyvät veijarimainen seikkailukertomus, historiallinen tausta, poliittinen juonittelu ja fantasiaelementit.

Sapkowski on hyvä kertoja. Vaikka hänen kuvauksensa ajoittain rönsyilevät, ei hän koskaan kadota tarinan punaista lankaa. Tapani Kärkkäisen kehuminen on myös paikallaan, hänen käännöksensä toimii todella hyvin.

Lux Perpetua 2 on hyvä lopetus Hussilaistrilogialle. Sarjaa voi kokonaisuudessaan suositella niin seikkailukirjojen kuin fantasiatarinoiden ystäville.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...