Mauri Leivo: Maa nimeltä Nuuksio

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jos Mauri Leivon kymmenen vuotta sitten ilmestynyt Miljoonan ihmisen erämaa oli kuin viikon vaellus, niin uusi teos on kuin päiväretki, joka on helppo kulkea läpi nauttien kauniista maisemista. Kumpikin kirja tarjoaa miellyttävän lukuretken Nuuksioon.

Uutuusteoksessa on tekstiä niukasti, ja se loistaakin enemmän kuvillaan. Maa nimeltä Nuuksio on kirjoittajan omien sanojenkin mukaan kiitos ja kunnianosoitus arvokkaalle retkeilyalueelle.

Kuvavalinnat ovat osuvia. Taiteellisten maisemakuvien vastapainona on ihmis- ja eläinkuvia. Onpa tekijä itsekin muutamassa kuvassa. Otokset ovat tavallaan vähäeleisiä, mutta metsän tunnelma välittyy hyvin. Paria huonon sään kuvaa olisin kaivannut mukaan. Kaatosateessa taivaltava retkeilijä tai kovassa tuulessa taipuvat puut olisivat tuoneet oivan kontrastin rauhallisille maisemakuville.

Maa nimeltä Nuuksio on kohdennettu laajalle yleisölle. Nuuksion hyvin tuntevalle se tarjoaa tuttuja paikkoja näyttävin kuvin, mutta tekstiosuuksissa on uuttakin tietoa. Alueeseen vasta tutustuvia se houkuttaa maastoon etsimään kirjan kuvien paikkoja.

Itse teksti on tiivistelmä Nuuksion tietopaketista, joka on kirjoitettu Leivolle tyypillisesti leppoisaan, kertovaan sävyyn. Koko teksti on tarjolla myös englanniksi (The Land Called Nuuksio), joten teos päätyy luultavasti monen luontomatkailijan tuliaisiin.

Onnistunut ylistys pääkaupunkiseudun luontohelmelle.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...