Jeff Kinney: Maailman parhaan kaverin kauhujutut

Maailman parhaan kaverin kauhujutut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailman parhaan kaverin kauhujutut on kolmas osa Jeff Kinneyn Maailman parhaan kaverin nuortenkirjasarjaa, joka keskittyy hänen toisen sarjansa Neropatin päiväkirjan sivuhahmoon Rowley Jeffersoniin. Rowley, vaikka ei ole kirjassa virallisesti läsnä, toimii sarjan kirjoittajana.

Rowley on henkilönä super kiltti, oikeastaan jopa liiankin. Hän on elänyt suojeltua elämää ja kokee varsin erilaiset asiat jännittäväksi kuin vaikkapa Neropatti-sarjassa esiintyvä ystävänsä Greg. Tämä avaa tämän kirjan mielenkiintoisen asetelman: Rowley esittelee kauhutarinoita, jotka eivät loppujen lopuksi ole kovinkaan kauheita.

Lukijalle tarjotaan iso läjä lyhyitä tarinoita, jotka eivät liity toisiinsa. Tarinat ovat pääsääntöisesti varsin hyväntahtoisia. Yleisimpänä teemana näissä on että erilaiset ihmiset oppivat hyväksymään itsensä. Kokonaisuus on sekä toimiva että hauska. Neropattisarjan Greg tekee visiitin yhdessä tarinassa, mutta muuten liikutaan vahvasti pelkästään Rowleyn mielikuvituksessa.

Ilmaisumuotona on tuttu Kinneyn kuvaromaani-tyyli, jossa tarinaa täydennetään kuvilla. Toisin kuin Neropatti-sarjassa, kirja nojaa tekstiin tarinan eteenpäin viejänä ja kuvat toimivavat enemmänkin pelkkänä kuvituksena.

Sarjan edelliset osat tai Neropatti-sarja ei ole vaatimus sille, että nauttisi tämän kirjan kauhujutuista. Silti niitäkin voi suositella niiden oman hauskuuden perusteella.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 176 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...