Jeff Kinney: Maailman parhaan kaverin seikkailu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jeff Kinney on maailman suosituimpia lastenkirjailijoita. Hänen Neropatin päiväkirja -sarjaansa on julkaistu neljätoista osaa ja niistä on tehty useita elokuvia. Neropatti-sarjan päähenkilö Greg on itsekeskeinen tolvana. Hän ei paljon muista välitä, mutta silti hän on onnistunut saamaan hyvin omistautuneen ystävän, Rowleyn.

Maailman parhaan kaverin seikkailu on toinen osa sarjasta, joka kertoo lasten elämästä Rowleyn näkökulmasta. Siinä missä Greg on itsekeskeinen, Rowley on vähän yksinkertainen. Tarina alkaa sadulla, jota Rowley on alkanut kirjoittamaan. Päähenkilönä on luonnollisesti versio hänestä itsestään. Rauhallisesta elämästä pitävä Roland joutuu lähtemään pelastamaan äitiään, jonka Valkoinen velho kaappaa. Niin Rowley kuin hänen satuhahmomuotonsa ovat sympaattisia hahmoja, joista lukijan on helppo pitää.

Ilmaisumuoto tarinassa on jännä. Rowley kertoo satua, johon sitten haetaan elementtejä muilta hahmoilta. Rowleyn kirjoitustyyli on hyvin lapsenomainen, jossa kerrontaa täydennetään huomioilla jälkeenpäin. Se tuntuu luonnolliselta siksi, mitä se yrittää olla, mutta samalla se tekee tekstistä töksähtelevää.

Sarjan ensimmäinen osa ei aivan täyttänyt odotuksiani. Nuortenkirjaksi sen esittämä kaverisuhde oli kaikkea muuta kuin positiivinen. Neropatti-sarjan näkökulma toimii, koska se ei jää miettimään, miten ilkeä Greg on. Tälläkin kerralla kavereiden suhde on ongelmallinen, sillä Greg kritisoi totaalisesti Rowleyn sadun, ja patistaa tätä muuttamaan sitä monin eri tavoin. Kirjan onneksi Rowley pitää puoliansa ja kirjoittaa Gregin tarinaan tyhmäksi barbaariksi.

Maailman parhaan kaverin seikkailu on kokonaisuutena ensimmäistä osaa parempi ja sisältää Neropatin päiväkirjasta eroavaa huumoria. Tätä osaa onkin helpompi tarkastella omana juttunaan, eikä vain pääsarjan spin-offina.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 237 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...