Colin Meloy: Maanalainen sysimetsä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sysimetsä aloitti tarinat Portlandissa, Oregonissa sijaitsevasta Sysimetsästä, joka on aivan nykyaikaisen kaupungin vieressä – mutta päällepäin se näyttää vain olevan Tietön korpi, johon kenelläkään ei ole menemistä. Metsän sisällä on kummallinen valtakunta.

Prue McKeel on palannut kotiin Sysimetsästä, mutta tuntee yhä vetoa metsään. Koulunkäynnistä ei tule mitään, kun ajatus ei pysy asiassa. Prue huomaa koulussa pystyvänsä kuulemaan kasvien ajatuksia. Eikä siinä vielä kaikki… Sysimetsän ryövärit saavat varoituksen Pruea uhkaavasta vaarasta ja ehtivät viime tipassa pelastamaan Pruen kitsunen eli muodonmuuttajaketun kynsistä. Prue huomaa taas olevansa avainasemassa Sysimetsän pelastamisessa.

Tarinan toisessa säikeessä Pruen ystävän Curtisin siskot Rachel ja Elise joutuvat Joffrey Unthankin kurittomien nuorten orpokotiin – vain kahdeksi viikoksi, eli siksi aikaa kun tyttöjen vanhemmat käyvät Istanbulissa jäljittämässä Curtisia – joka siis elää onnellisena ja tyytyväisenä Tiettömässä korvessa, mutta sitähän Curtisin perhe ei tiedä. Orpokoti ja konepaja ovat synkkä paikka ja pian käy ilmi, etteivät sisarukset välttämättä koskaan tule pääsemään orpokodista pois…

Maanalainen sysimetsä on samanlainen perinteinen saturomaani kuin edeltäjänsä. Siinä on synkkiä, hiilenmustia sävyjä, mutta myös huumoria ja jännittävää seikkailua. Tarina vain jää ikävästi kesken: tämä on selvästi välipysäkki kirjasarjassa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...