Colin Meloy: Maanalainen sysimetsä

Maanalainen Sysimetsä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sysimetsä aloitti tarinat Portlandissa, Oregonissa sijaitsevasta Sysimetsästä, joka on aivan nykyaikaisen kaupungin vieressä – mutta päällepäin se näyttää vain olevan Tietön korpi, johon kenelläkään ei ole menemistä. Metsän sisällä on kummallinen valtakunta.

Prue McKeel on palannut kotiin Sysimetsästä, mutta tuntee yhä vetoa metsään. Koulunkäynnistä ei tule mitään, kun ajatus ei pysy asiassa. Prue huomaa koulussa pystyvänsä kuulemaan kasvien ajatuksia. Eikä siinä vielä kaikki… Sysimetsän ryövärit saavat varoituksen Pruea uhkaavasta vaarasta ja ehtivät viime tipassa pelastamaan Pruen kitsunen eli muodonmuuttajaketun kynsistä. Prue huomaa taas olevansa avainasemassa Sysimetsän pelastamisessa.

Tarinan toisessa säikeessä Pruen ystävän Curtisin siskot Rachel ja Elise joutuvat Joffrey Unthankin kurittomien nuorten orpokotiin – vain kahdeksi viikoksi, eli siksi aikaa kun tyttöjen vanhemmat käyvät Istanbulissa jäljittämässä Curtisia – joka siis elää onnellisena ja tyytyväisenä Tiettömässä korvessa, mutta sitähän Curtisin perhe ei tiedä. Orpokoti ja konepaja ovat synkkä paikka ja pian käy ilmi, etteivät sisarukset välttämättä koskaan tule pääsemään orpokodista pois…

Maanalainen sysimetsä on samanlainen perinteinen saturomaani kuin edeltäjänsä. Siinä on synkkiä, hiilenmustia sävyjä, mutta myös huumoria ja jännittävää seikkailua. Tarina vain jää ikävästi kesken: tämä on selvästi välipysäkki kirjasarjassa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...