Colin Meloy: Maanalainen sysimetsä

Osta kirja itsellesi

Sysimetsä aloitti tarinat Portlandissa, Oregonissa sijaitsevasta Sysimetsästä, joka on aivan nykyaikaisen kaupungin vieressä – mutta päällepäin se näyttää vain olevan Tietön korpi, johon kenelläkään ei ole menemistä. Metsän sisällä on kummallinen valtakunta.

Prue McKeel on palannut kotiin Sysimetsästä, mutta tuntee yhä vetoa metsään. Koulunkäynnistä ei tule mitään, kun ajatus ei pysy asiassa. Prue huomaa koulussa pystyvänsä kuulemaan kasvien ajatuksia. Eikä siinä vielä kaikki… Sysimetsän ryövärit saavat varoituksen Pruea uhkaavasta vaarasta ja ehtivät viime tipassa pelastamaan Pruen kitsunen eli muodonmuuttajaketun kynsistä. Prue huomaa taas olevansa avainasemassa Sysimetsän pelastamisessa.

Tarinan toisessa säikeessä Pruen ystävän Curtisin siskot Rachel ja Elise joutuvat Joffrey Unthankin kurittomien  nuorten orpokotiin – vain kahdeksi viikoksi, eli siksi aikaa kun tyttöjen vanhemmat käyvät Istanbulissa jäljittämässä Curtisia – joka siis elää onnellisena ja tyytyväisenä Tiettömässä korvessa, mutta sitähän Curtisin perhe ei tiedä. Orpokoti ja konepaja ovat synkkä paikka ja pian käy ilmi, etteivät sisarukset välttämättä koskaan tule pääsemään orpokodista pois…

Maanalainen sysimetsä on samanlainen perinteinen saturomaani kuin edeltäjänsä. Siinä on synkkiä, hiilenmustia sävyjä, mutta myös huumoria ja jännittävää seikkailua. Tarina vain jää ikävästi kesken: tämä on selvästi välipysäkki kirjasarjassa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.