Juba: Maasian munatoti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maasian munatoti on Viivin ja Wagnerin, yhden pitkäaikaisimman suomalaisen strippisarjakuvan, 21. albumi. Useissa sanomalehdissä pyörivän sarjakuvan juonena on seurata naisen ja sian välistä parisuhdetta. Mieslukijoiden on helppo samastua sikaan ja naislukijoiden on helppo samastua siihen, että heidän miehensä ovat sikoja.

Viivi ja Wagner toimii, koska se sijoittuu vahvasti arkirealismin rajoille. Valtaosa stripeistä on sellaisia, että ne voisi ihan hyvin kuvitella omaankin elämään. Silloin tällöin strippi räväyttää ja vie Wagnerin absurdiuden puolelle. Sarjakuvalla on ollut paljon absurdeja kausia, mutta moderni Viivi ja Wagner tuntuu hyvin maanläheiseltä.

Kun yleensä Viivin ja Wagnerin parisuhteessa Wagner on se, jonka tekemisille, tai tekemättä jättämisille nauretaan, tällä kertaa Viivikin saa valokeilaa. Hän muun muassa juuttuu sohvalle useammaksikin stripiksi. Yhdessä aiheessa pysyminen on harvinaista Juballe, koska useimmiten strippien välillä ei ole yhteyttä.

Maasian munatoti on kelpo sarjakuva, joka keventää alkavaa syksyn pimeyttä hyvin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...