Juba: Maasian munatoti

Osta kirja itsellesi

Maasian munatoti on Viivin ja Wagnerin, yhden pitkäaikaisimman suomalaisen strippisarjakuvan, 21. albumi. Useissa sanomalehdissä pyörivän sarjakuvan juonena on seurata naisen ja sian välistä parisuhdetta. Mieslukijoiden on helppo samastua sikaan ja naislukijoiden on helppo samastua siihen, että heidän miehensä ovat sikoja.

Viivi ja Wagner toimii, koska se sijoittuu vahvasti arkirealismin rajoille. Valtaosa stripeistä on sellaisia, että ne voisi ihan hyvin kuvitella omaankin elämään. Silloin tällöin strippi räväyttää ja vie Wagnerin absurdiuden puolelle. Sarjakuvalla on ollut paljon absurdeja kausia, mutta moderni Viivi ja Wagner tuntuu hyvin maanläheiseltä.

Kun yleensä Viivin ja Wagnerin parisuhteessa Wagner on se, jonka tekemisille, tai tekemättä jättämisille nauretaan, tällä kertaa Viivikin saa valokeilaa. Hän muun muassa juuttuu sohvalle useammaksikin stripiksi. Yhdessä aiheessa pysyminen on harvinaista Juballe, koska useimmiten strippien välillä ei ole yhteyttä.

Maasian munatoti on kelpo sarjakuva, joka keventää alkavaa syksyn pimeyttä hyvin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...