Eva Sanz ja Anne Sofie Sternberg: Maatila : Lue, leiki ja opi

Maatila : Lue, leiki ja opi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tutustuin Lue, leiki ja opi -sarjaan Paloasema-paketin kautta. Vaikka olin alkujaan epäileväinen, valloitti paketti minut. Kyseessä on siis lelupaketti, jonka tarkoituksena on oppia leikkimisen kautta. Paketti sisältää pienen kuvakirjan, joka käsittelee maatilojen elämää ja aiheeseen liittyviä leluja.

Kirja esittelee maatilan elämää varsin pintapuolisesti. Lukija pääsee tutustumaan muun muassa traktorin osiin, maatilalta löytyviin eläimiin ja erilaisiin kasveihin, joita maatilalla kasvatetaan. Kirja ei varsinaisesti esittele lihatuotantoa, mutta puhuu ruuasta samalla kun kuvituksessa on sikoja.

Kuvituksessa on jälleen sikin sokin herttaisesti piirrettyjä hahmoja ja sitten oikeita valokuvia. Nämä valokuvat rikkovat kirjan tyyliä, eivätkä tunnu sopivan siihen. Tämä korostuu Paloasema-kirjaa enemmän, koska maatilan kuvat ovat aika geneerisiä eläinkuvia.

Tällaisen paketin suurin anti on mahdollisuus luoda vuorovaikutus lapselle kirjan ja lelujen välille. Kirjasta löytyviä asioita voidaan tutkia lelujen kautta ja joissain tilanteissa leluja kirjan kautta. Paketin oheistarvikkeista löytyy palapeli, navetaksi muuttuva laatikko, traktorilelu ja muistipeli.

Kokonaisuutena Maatila : Lue, leiki ja opi on hauskaa ajanvietettä lapselle. Se ei ehkä ihan yllä sarjan Paloaseman tasolle, mutta silti kokemisen arvoinen. Erityisesti paketti iskee varmasti lapsiin, jotka ovat kiinnostuneita eläimistä ja kasvattamisesta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...