Axel Scheffler: Etsi ja löydä maatilalta

Etsi ja löydä maatilalta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Axel Schefflerin lastenkirjoja on julkaistu suomeksi viime aikoina varsin monta. Hauskat eläinhahmot vaikuttavat olevan hänen erikoisalaansa. Etsi ja löydä maatilalta käyttää tätä osaamista, vaikka graafinen tyyli onkin realisti­sempaa kuin mitä odottaisi.

Etsi ja löydä maatilalta on kurkistusluukkukirja taaperoille. Sen luukut ovat tavallisesta poiketen huopaa. Tämä tuntuu jännältä pikkulapsesta, mutta samalla tekee luukuista alttiimpia likaantumaan.

Tiivis tarina kertoo pikku tipusta, joka on kadottanut äitinsä. Joka aukeamalla ensin esitetään paikka, jossa äiti voi olla ja sitten kurkistetaan sen taakse. Luukkujen takaa löytyy yksi toisensa jälkeen eri maatilan eläimiä.

Kirjan nimi on minusta hieman epäonnistunut. “Etsi ja löydä” kun useimmin käytetään kirjoista, jossa yritetään löytää joukkoa esineitä ja hahmoja kuvista, jotka ovat pullollaan yksityiskohtia.

Maatilan eläimet ovat asioita, jotka iskevät taaperoihin. Eri eläinten opettele­minen on hauskaa puuhaa. Samalla kirjaa lukiessa voi kertoa esimerkiksi millaisia ääniä eläimet päästävät. Kokonaisuus on simppeliä ja toimivaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...