Kelly Link: Magic for Beginners

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Käsilaukkuun mahtuva kylä, paholainen ja cheerleader komerossa kertomassa tarinoita, suunnitelmia zombieiden varalle, avioero kuolleesta vaimosta — siinä muutamia aiheita tästä novellikokoelmasta. Uuskumman taituri Kelly Link sekoittaa tarinoissaan outoa ja tavallista taitavasti.

Kirjan niminovelli on ilmestynyt suomeksi Uuskummaa-kokoelmassa. Tarina jää tässäkin kirjassa yhtä hämmentävästi kesken. Novelli oli toisella lukemisella parempi, eikä lopetuskaan tuottanut samanlaista pettymystä. Kirjasta löytyy monta todella herkullista novellia, omia suosikkejani ovat Some Zombie Contingency Plans, The Faery Handbag ja Stone Animals, eikä joukossa ole varsinaisia epäonnistumisiakaan.

Kokoelmassa on kaksi todellista palkintorohmua: The Faery Handbag ja Magic for Beginners ovat molemmat Nebula– ja Locus-voittajia ja World Fantasy Award -finalisteja. Käsilaukun tarina voitti lisäksi Hugo-palkinnon. Kokoelmana kirja on voittanut Locuksen. Kirjan voi lukea ilmaiseksi Small Beer Pressin sivuilla, josta sen voi myös tilata useina eri laitoksina, mukaan lukien kalliina erikoispainoksena. Nykyaikaista markkinointia!

Outojen tarinoiden ystäville Magic for Beginners on oivallinen valinta. Tästä pitääkseen ei tarvitse olla fantasiafani, sillä useimmat tarinat ovat outoudestaan huolimatta pohjimmiltaan vankasti kiinni tavallisessa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...