Kelly Link: Magic for Beginners

Osta kirja itsellesi

Käsilaukkuun mahtuva kylä, paholainen ja cheerleader komerossa kertomassa tarinoita, suunnitelmia zombieiden varalle, avioero kuolleesta vaimosta — siinä muutamia aiheita tästä novellikokoelmasta. Uuskumman taituri Kelly Link sekoittaa tarinoissaan outoa ja tavallista taitavasti.

Kirjan niminovelli on ilmestynyt suomeksi Uuskummaa-kokoelmassa. Tarina jää tässäkin kirjassa yhtä hämmentävästi kesken. Novelli oli toisella lukemisella parempi, eikä lopetuskaan tuottanut samanlaista pettymystä. Kirjasta löytyy monta todella herkullista novellia, omia suosikkejani ovat Some Zombie Contingency Plans, The Faery Handbag ja Stone Animals, eikä joukossa ole varsinaisia epäonnistumisiakaan.

Kokoelmassa on kaksi todellista palkintorohmua: The Faery Handbag ja Magic for Beginners ovat molemmat Nebula– ja Locus-voittajia ja World Fantasy Award -finalisteja. Käsilaukun tarina voitti lisäksi Hugo-palkinnon. Kokoelmana kirja on voittanut Locuksen. Kirjan voi lukea ilmaiseksi Small Beer Pressin sivuilla, josta sen voi myös tilata useina eri laitoksina, mukaan lukien kalliina erikoispainoksena. Nykyaikaista markkinointia!

Outojen tarinoiden ystäville Magic for Beginners on oivallinen valinta. Tästä pitääkseen ei tarvitse olla fantasiafani, sillä useimmat tarinat ovat outoudestaan huolimatta pohjimmiltaan vankasti kiinni tavallisessa.

Samuel Davidkin: Rautakupoli – Kevään hengästyttävin romaani – Osta Suomalaisesta kirjakaupasta
Samuel Davidkin: Rautakupoli – Kevään hengästyttävin romaani – Osta Suomalaisesta kirjakaupasta

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.