Didier Balicevic ja Anne-Sophie Baumann: Mahtava kulkuneuvokirja : maalla, merellä, ilmassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anne-Sophie Baumann kierteli rakennustyömailla, telakoilla, varikoilla ja monilla muilla työmailla keräämässä yksityiskohtaista tietoa siitä, millaisia koneita siellä käytetään ja miten ne toimivat. Kuvittaja Didier Balicevic teki Baumannin materiaalien pohjalta hienoja yksityiskohtaisia tapahtumakuvia ihmisistä ja koneista työn äärellä. Tuloksena on komea lastenkirja, Mahtava kulkuneuvokirja.

Mahtavan kulkuneuvokirjan koukku on siinä, että kuvissa on paljon liikkuvia osia: kaivinkoneen kauhoja voi vaihtaa, paloauton tikkaita nostella, betoniauton betoni “virtaa” autosta putkea pitkin rakenteisiin, autolautan keulaportin saa auki ja niin edelleen. Lisäksi suuresta osasta kulkuneuvoja saa jonkin seinän tai ikkunan käännettyä auki, jolloin takaa paljastuu lisää kiehtovia yksityiskohtia. Avattavat luukut ovat melko tiukkoja, joten ainakin ensimmäisellä kerralla kirjaa lukiessa kannattaa lapsen kaverina olla rauhallinen ja varmasorminen aikuinen. Muutenkin voi olla, että kovassa käytössä kirja kyllä kuluu. Alle kolmivuotiaalle kirjaa ei kannata antaa yksin revittäväksi.

Mahtava kulkuneuvokirja on todellakin erittäin näyttävä ja kiinnostava opus, jonka parissa ainakin tekniikasta kiinnostuneen pikkulapsen uskoisi viihtyvän tovin jos toisenkin. Kovin paljoa ei haittaa sekään, että kirja on melko leimallisen ranskalainen niin kuvattujen ajoneuvojen kuin tilanteidenkin osalta. Tälle voi antaa hyvän suosituksen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...