Paula Forsberg ja Pepe Forsberg: Majavan mailla

Majavan mailla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Majavan mailla on hieman erilainen luontokirja. Pääosissa ovat toki Evon majavat, mutta ne esitellään enemmän nimikoituina “henkilöinä” kuin salaperäisinä erämaajärvien asukkeina. Suurin osa tekstistä on toteutettu päiväkirjamaisesti.

Tekijät ovat kuvanneet majavista paljon hienoa materiaalia, jota on ennen kirjaa jaettu sosiaalisessa mediassa. Kirjassa olevat QR-koodit vievät kätevästi katsomaan videoita, mutta ohjaus Facebookiin hieman häiritsee. Myös kuvauspaikat kerrotaan yllättävän tarkasti, mutta toisaalta majavien kotijärvet ovat jo ennestään suositulla retkeilyalueella.

Kirjassa kerrotaan majavien, tarkemmin kanadanmajavien elintavoista, mutta jopa enemmän tekijöiden projekteista sekä tuntemuksista. He ovat tehneet paljon töitä majavan sekä Evon tiedekansallispuistohankkeen ja koko alueen puolesta. Tunne ja intohimo asian puolesta välittyy myös lukijalle.

Erilaiset luontoaiheiset webkamerat ovat nousseet norppaliven johdolla suureen suosioon ja tämä on nostanut yleistä sympatiaa näitä eläimiä kohtaan. Myös majavalive saatiin toimintaan ja sillä olikin yli 1,2 miljoonaa katsojaa. Kirjassa kerrotaan tarkasti mitä mitä majavaliven perustaminen ja pyörittäminen vaati.

Loppuosa antaa hyvät perustiedot Evon alueesta ja innostaa retkeilemään alueelle.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 196 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...