Edgar Rice Burroughs: Marsin Nero

Marsin nero

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Edgar Rice Burroughsin Mars-sarja on edennyt kuudenteen osaan. Innon julkaisema kirja on ilmestynyt aikaisemmin Taikajousen kustantamana vuonna 1974. Taikajousen painokset ovatkin nykyjään suhteellisen harvinaisia ja Innon uudet painokset klassikkosarjasta ovat olleet varsin tervetulleita.

Toisin kuin sarjan aikaisemmilla osilla, Marsin nerolla oli vaikeuksia päästä alun perin julkaistuksi. Toistuvista yrityksistään huolimatta Burroughs ei saanut käsikirjoitusta menemään vakiokustantajalleen, ja joutui tyytymään pienemmän lehden julkaisusopimukseen.

Marsin nero eroaa edellisistä osista monin tavoin. Tärkein ero on päähenkilön vaihtuminen pois John Carterista ja tämän perhekunnasta uuteen maasta lähtöisin olevaan sankariin kapteeni Odysseus Paxtoniin. Paxton toimii myös kirjan näkökulmahenkilönä. Toinen ero on siinä, että kirja yrittää minusta olla ensimmäistä kertaa tieteisseikkailu aikaisempien osien ollessa selkeitä fantasiaseikkailuja.

Tarina alkaa, kun ensimmäisessä maailmansodassa haavoittunut Paxton siirtyy mystisesti Marsiin ja päätyy siellä Ras Thavasin parannettavaksi. Thavas on “marsin nero”, joka siirtää työkseen rikkaiden aivoja uusiin kehoihin. Paxton päätyykin Thavasin henkivartijaksi ja avustajaksi vastapalvelukseksi saamastaan hoidosta. Asiat monimutkaistuvat kun Paxton rakastuu Valla Diaan, naiseen, jonka on määrä luovuttaa kehonsa yhdelle paikallisista hallitsijoista.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...