W.G. Sebald: Merkintöjä Korsikasta

Osta kirja itsellesi

Tästä teoksesta on erittäin vaikea kirjoittaa arvostelua, koska se ei ole kokonainen kirja. Merkintöjä Korsikasta on W.G. Sebaldin jäämistöstä löytynyt teksti ja vain noin 60 sivun mittainen. Teos on neljän tekstin kokoelma, joista vain yksi täyttää jonkinlaiset luvun tunnusmerkit. Loput ovat katkelmanomaisia merkintöjä, hyvin sebaldmaisia sellaisia, mutta silti selvästi keskeneräisiä.

Sebald suunnitteli kokonaisen romaanin kirjoittamista Korsikasta mutta menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 2001. Vaikka teos on raakile, se sisältää kirjailijalle tuttuja aiheita. Kertoja tekee pitkiä kävelyretkiä sekä varsin tarkkanäköisiä huomioita ja päätelmiä, ja sitten ajatus lähteekin harhailemaan historian lehdille, ja pomppii sen jälkeen lehdeltä toiselle mitä eriskummallisempien assosiaatioiden perässä. Kertoja tarkastelee Napoleonin sukupuuta, pohtii hautausmaiden luokkajakoa ja vertaa metsästäjiä sisseihin. Kerronta on hyvin selkeää, eikä kuvailu lähde kertaakaan tajunnanvirtamaisesti kiemurtelemaan vaan nojaa koko ajan faktaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...