W. G. Sebald: Merkintöjä Korsikasta

Merkintöjä Korsikasta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tästä teoksesta on erittäin vaikea kirjoittaa arvostelua, koska se ei ole kokonainen kirja. Merkintöjä Korsikasta on W. G. Sebaldin jäämistöstä löytynyt teksti ja vain noin 60 sivun mittainen. Teos on neljän tekstin kokoelma, joista vain yksi täyttää jonkinlaiset luvun tunnusmerkit. Loput ovat katkelmanomaisia merkintöjä, hyvin sebaldmaisia sellaisia, mutta silti selvästi keskeneräisiä.

Sebald suunnitteli kokonaisen romaanin kirjoittamista Korsikasta, mutta menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 2001. Vaikka teos on raakile, se sisältää kirjailijalle tuttuja aiheita. Kertoja tekee pitkiä kävelyretkiä sekä varsin tarkkanäköisiä huomioita ja päätelmiä, ja sitten ajatus lähteekin harhailemaan historian lehdille, ja pomppii sen jälkeen lehdeltä toiselle mitä eriskummallisempien assosiaatioiden perässä. Kertoja tarkastelee Napoleonin sukupuuta, pohtii hautausmaiden luokkajakoa ja vertaa metsästäjiä sisseihin. Kerronta on hyvin selkeää, eikä kuvailu lähde kertaakaan tajunnanvirtamaisesti kiemurtelemaan vaan nojaa koko ajan faktaan.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...