Samuel Salovuori: Merkityksellisyyden voima

Merkityksellisyyden voima

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Masennus on sairaus, joka on läsnä yhteiskunnassamme eri tavalla kuin koskaan modernilla ajalla. Yhteiskunnanmuutokset kuten korona ovat muuttaneet elinympäristöämme rajusti. Vaikka Suomen sanotaan olevan maailman onnellisin kansa, valtava osa kansasta syö mielialalääkkeitä ja itsemurhatilastoissa olemme pelottavan korkealla.

Samuel Salovuoren Merkityksellisyyden voima käsittelee aihetta toipumisen kautta. Kirja lähtee etsimään parannusta asettamalla merkityksellisyyden toipumisen keskiöön. Käytännössä se tarkoittaa tarkoituksen löytämistä niin toimistaan kuin olostaan. Kokemus elämän merkityksellisyydestä on olennainen voimavara ja pilari toivolle. Kirja näkee merkityksellisyyden löytämisen olevan avainasemassa masennuksesta toipumiseen.

Arvokkaina pidin myös kappaleita median asettamista onnellisuuskuvista ja post-traumaattisesta kasvusta.

Masennuksen ymmärtäminen on varmaan tärkein siitä toipumiseksi ja kirja tutkii sitä monelta kantilta.

Merkityksellisyyden voima on arvokas lukukokemus niin masennuksesta kärsivälle, kuin myös masennusta sairastavan läheiselle. Se auttaa ymmärtämään masentuneen ajatusmaailmaa. Vaikka se nojaa tutkimustietoon, se ei ole kylmää tilastotietojen analysointia. Samalla se ei myöskään vajoa teennäisiin terapia-kannustuksiin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...