Aino Louhi: Mielikuvitustyttö

Mielikuvitustyttö

Osta kirja itsellesi

Aino Louhen esikoisteos Mielikuvitustyttö kertoo tytön elämästä, lapsuudesta teini-iän kautta aikuisuuteen. Päähuomio on erilaisissa ihmissuhteissa.

Lapsuudessa aloitetaan parhaasta ystävästä, jonka kanssa ystävyys alkaa 0-vuotiaana – mutta sitten tulee koulu, ja uudet ystävät, ja asiat jo mutkistuvat. Teini-iässä mukaan tulevat rakkausjutut, varhaisessa aikuisuudessa ollaan jo vakavampien ihmissuhteiden äärellä.

Mielikuvitustyttö on näkymätön, varovainen, arka ja epäilee itseään:

En uskalla tehdä elettäkään / ettei koko hauras maailma särkyisi.

Kuvitus on vähäeleistä. Taustoja on hahmoteltu sen verran, että lukija pystyy sijoittamaan tapahtumat paikoilleen, pääpaino on ihmisissä. Kirjassa on upeita koko sivun muotokuvia ja muutenkin upeaa herkkyyttä. Teksti ei selitä liikaa, vaan leijailee kevyesti kuvien rinnalla.

Pidin eniten alun koululaisvaiheesta, se kosketti eniten. Loppu jäi vähän avoimeksi ja epämääräiseksi minun makuuni, mutta kokonaisuutena Mielikuvitustyttö on kaunis ja miellyttävä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...