Simo Frangén ja Pasi Heikura: Minä, toinen mies!

Minä, toinen mies!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pasi Heikura ja Simo Frangén eivät juuri esittelyjä enää kaipaa. Huumorin monitoimimiehet ovat työstäneet päättömyyksiään yhdessä jo 1980-luvulta ja Pahkasian kultavuosilta asti. Johonkin osaan miesten tätä varhaisempaa kautta osuu myös puujalkavitseihin ja kielen monimerkityksellisyyksiin keskittyvä Mies-sarjakuva. Albumi Minä, toinen mies! on koottu Rumba-lehdessä vuosina 1991–1996 julkaistuista stripeistä.

Miehen huumori on kiltihköä ja hyväntahtoista. Vitsit väännetään näsäviisastellen tilanteista, joissa jokin asia vain mitenkään voidaan ymmärtää moniselitteisesti. Kirjaston kirja etsitään k:n kohdalta, mutta ei siis tietenkään hyllystä, vaan valokyltistä. Esimerkiksi. Mutta ovathan tällaiselle vanhalle viisastelun ystävälle Miehen tarinat toki ihan hauskoja.

Sarjakuvataiteesta albumin kohdalla on aika turha puhua. Heikuran piirrosten tarkoitus on lähinnä vain ajaa asiansa kieleen perustuvan jutun läpivientiin, eikä varsin karuissa kuvissa olekaan mitään sen kummempaa ihailtavaa. Mutta jos huumori puree, se puree. Suosittelen Alivaltiosihteerin, Aristoteleen kantapään ja Pahkasian ystäville.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...