Tuutikki Tolonen: Mörköreitti

Mörköreitti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mörköreitti on jatkoa aikaisemmalle Mörkövahti-kirjalle, jota en tietenkään ole lukenut. Eipä se suuremmin haitannut, mutta jos tilaisuus on tarjolla, kannattaa varmaankin lukea ensimmäinen osa ennen tätä, sen verran suoraan tarina jatkuu siitä, mihin se jäi.

Päähenkilö Maikki on matkalla Grah-mörön luokse ja käyskentelee maan alla seuranaan uskollinen kylpytakki (joka kuulemma osaa puhua, mutta ei nyt vain suostu sanomaan sanaakaan) ja matkaoppaanaan omituinen Portinvartija. Grahista ei näy jälkeäkään.

Maan pinnalla Maikin sisarukset Hilla ja Kaapo yrittävät löytää jäljettömiin kadonnutta Maikkia. Hilla tahtoisi touhuta ja etsiä ja toimia, Kaapo taas haluaisi tutkailla asiaa ja miettiä rauhassa. Riitaahan siitä seuraa. Yhteys Maikkiin löytyy kuitenkin, aika erikoisella tavalla tosin, ja pelastusoperaatio voi käynnistyä kunnolla.

Maan alla kohdataan kaikenlaista kummallista, ja se tuttu ja turvallinen Grah myös, ja päästään tutustumaan mörköjen kotiluolaan. Mörköreitti on mainio lastenkirja, jota piristää Pasi Pitkäsen oivallinen kuvitus.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...