Juri Nummelin (toim.): Muistojen divarit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kenelläpä bibliofiilillä ei olisi rakkaita muistoja divareihin liittyen, onhan monen rakkaussuhde kirjoihin alkanut nimenomaan niistä. Muistojen divarit on mainio pikku kirja johon on kerätty kahdentoista kirjoittajan kokemuksia ja muistoja divareista ympäri Suomea.

Vaikka kirjamakuja löytyy monia, niin varsin monella kirjoittajalla varhaiset divarimuistot liittyvät nimenomaan sarjakuviin. Liekö tuo sitten niin odottamatonta. Rakkaus lukemiseen kai tapaa syntyä enimmäkseen varhaisilla vuosilla, jos on syntyäkseen, ja mikäpä nuorta mieltä enemmän viehättäisi kuin sarjakuvien maailma; paatuneimmat meistä eivät pääse mokomista koskaan eroon.

Muistojaan on jakamassa useita tunnettuja kirjailijoita kuten Ville Hänninen, Juri Nummelin, Harri István Mäki ja sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Aapo Kukko joitakin mainitakseni. Harri István Mäen hauska maalailevan novellimainen muistelma erottuu muista tyyliltään, muuten mennään perinteisemmällä linjalla. Harmillisesti divariliikkeiden hiipuminen ei ole vain oma havainto, vaan myöskin toistuva teema kirjan sivuilla. Onneksi sentään kauppiasmaailmasta löytyy vielä joitakin sitkeitä sissejä.

Muistojen divarit olisi kaivannut vielä viimeistä kirjoitusasun tarkastusta, mutta siitä huolimatta se on oiva kirja nostalgiannälkäisille, sekä heille, joille alati kasvava kirjapino on elämän kantavia iloja.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 236 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...