Juri Nummelin (toim.): Muistojen divarit

Osta kirja itsellesi

Kenelläpä bibliofiilillä ei olisi rakkaita muistoja divareihin liittyen, onhan monen rakkaussuhde kirjoihin alkanut nimenomaan niistä. Muistojen divarit on mainio pikku kirja johon on kerätty kahdentoista kirjoittajan kokemuksia ja muistoja divareista ympäri Suomea.

Vaikka kirjamakuja löytyy monia, niin varsin monella kirjoittajalla varhaiset divarimuistot liittyvät nimenomaan sarjakuviin. Liekö tuo sitten niin odottamatonta. Rakkaus lukemiseen kai tapaa syntyä enimmäkseen varhaisilla vuosilla, jos on syntyäkseen, ja mikäpä nuorta mieltä enemmän viehättäisi kuin sarjakuvien maailma; paatuneimmat meistä eivät pääse mokomista koskaan eroon.

Muistojaan on jakamassa useita tunnettuja kirjailijoita kuten Ville Hänninen, Juri Nummelin, Harri István Mäki ja sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Aapo Kukko joitakin mainitakseni. Harri István Mäen hauska maalailevan novellimainen muistelma erottuu muista tyyliltään, muuten mennään perinteisemmällä linjalla. Harmillisesti divariliikkeiden hiipuminen ei ole vain oma havainto, vaan myöskin toistuva teema kirjan sivuilla. Onneksi sentään kauppiasmaailmasta löytyy vielä joitakin sitkeitä sissejä.

Muistojen divarit olisi kaivannut vielä viimeistä kirjoitusasun tarkastusta, mutta siitä huolimatta se on oiva kirja nostalgiannälkäisille, sekä heille, joille alati kasvava kirjapino on elämän kantavia iloja.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...