Harri Nykänen: Mullasta maan

Mullasta maan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joonas Salo on rikas mies. Hän on myynyt ison osuuden omistamastaan peliyhtiöstä japanilaisille sijoittajille. Kaupan jälkeen alkanut shoppailu huipentuu tilan ostamiseen Itä-Lapista. Paikallisen mahtisuvun entinen kotitalo saa olla Joonakselle rauhan tyyssija, jossa voi miettiä kaikessa rauhassa, mitä tehdä.

Joonas saa huomata, että talo kiinnostaa paikallisia kovasti. Vieraita ilmestyy oven taakse käytännössä välittömästi. Ennen Joonasta talossa asui Toivo Kojamo, veljeksistä nuorin. Kojamo oli täysin eristäytynyt taloon: taloa ympäröi kaksikin aitaa ja pihaa vartioi joukko vihaisia koiria. Nyt kun nämä esteet ovat poissa, talon salaisuudet kiinnostavat kaikkia.

Salaisuuksia riittää. Jotain Toivo Kojama suojeli, mutta mitä? Onko mysteerin taustalla veritekoja vai kenties kätketty aarre? Joonas alkaa selvitellä asiaa kylän intoilijoiden kanssa. Joku ei kuitenkaan halua, että Joonas kaivelee menneitä: aggressiivinen lakimies tulee ehdottelemaan talon ostamista kovaan ylihintaan ja Joonasta uhkaillaan muun muassa pihaan heitetyllä koiranraadolla.

Kaikki nämä epämääräiset uhkaukset eivät kuitenkaan lannista Joonasta, vaan päinvastoin kannustavat häntä tutkimaan talon mysteeriä tarkemmin. Selviäähän se lopulta ja vuosikymmeniä hautunut mysteeri pääsee lopulta rauhaan.

Mullasta maan on yhdistelmä dekkaria ja kauhukertomusta. Yliluonnollisia elementtejä ei ole mukana, mutta tiivistä tunnelmaa muuten kyllä: yksinäinen, muista erillään oleva talo, yön pimeä, luonnonvoimat pauhaamassa ympärillä, metsässä epämääräisiä kulkijoita… Kyllä näistä aineksista tunnelmaa rakennetaan.

Ei tämä nyt mikään mestariteos ole, mutta hyvää ja tunnelmallista viihdekirjallisuutta kylläkin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...