Harri Nykänen: Rikoksen evankeliumi II : Sovitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt ollaan evankeliumin äärellä – Rikoksen evankeliumi ja osa 2.

Sovitus on itsenäinen jatko Harri Nykäsen edelliselle kirjalle Uhraus, jossa lukijalle esitellään neljä veljestä. Matteus on verotarkastaja, Markus rikollinen, Luukas psykiatri ja Johannes, no niin, hän on eräänlainen mysteeri, josta ei oikein kukaan ota selvää, mikä on hänen hommansa.

Perheellä tuntuvat luurangot kolisevan kaapissa oikein jännällä kolinalla. Markus kirjoittaa kirjaa, jossa hän paljastaa asioita, jotka eivät ihan kestä päivänvaloa, ainakaan monen mielestä. Luukas on tapetilla, kun häneltä kuolee potilas, jonka ei olisi pitänyt kuolla. Matteus verotarkastajana on jo niin ikään asemassa, joka ei ole herkullinen. Johannes on se, jolla on eniten salaisuuksia. Poikien isä on ollut vankilanjohtaja ja sinä aikana vankilassa sattui hämäriä asioita, kuten melko lailla outoja kuolemia. Äitikin on ollut vankilassa töissä ja hänelläkin on oma lusikkansa sopassa; vai onko joku työntänyt lusikkansa hänen soppaansa…

Kuolema on edelleen ajankohtainen asia, sillä ruumiita tulee. Lisäksi kaikkea muutakin, kuten tulipalo. Veljekset saavat “suun vuoron” vuorotellen ja niin ollen tapahtumia katsellaan milloin mistäkin vinkkelistä. Juuri tämä, että jokainen saa sanoa ajatuksensa, on se, mikä tämän kirjan lukemisessa koukuttaa.

Perheyhteys on kaikesta huolimatta kiinteä ja huolimatta veljesten erilaisuudesta he jossain määrin puhaltavat yhteen hiileen. Jos Harri Nykäsen Raid on tuttu, niin tykkää näistä veljeksistä. Jos joku on paha, niin kyllä se saa palkkansa, ja lukija melkein kiittää. Vanginvartija Reijola tuntuu olevan aika keskiössä.

Sovitus on jännittävä lukukokemus, täynnä salaisuuksia, eikä mitään ennalta-arvattavaa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...