Harri Nykänen: Vasikka

Vasikka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Harri Nykänen ja Raid – ihan pettämätön juttu, mutta ei ole huono Harri Nykäsen luoma hahmo Ariel Kafkakaan. Juutalainen poliisi! Jos minä lukiessani Raidia näen aina silmissäni Kai Lehtisen, niin kun luen Ariel Kafkasta, näen silmissäni Harri Nykäsen. Ihan sama, miten hänet on kuvattu.

Nyt on kuitenkin kyse kirjasta Vasikka, jossa koko touhu lähtee siitä, kun on meneillään vankikuljetus ja sitten se kyyti siepataan ja eihän siinä hyvin käy. Kiepsahtaa käyntiin sellainen myllytys, että pois alta. Alkaa matsi, kuka kukin on ja mikä on kupletin juoni. Mukaan sotketaan huumerikollisuus, äärioikeistolaisuus ja väkivalta. Melkoinen kimara.

Komisario Kafkalla on juttu, joka ei selviä sormia napsauttamalla ja jo Suposta on tullut Sillanpää ja kun sekään ei riitä, niin Tampereelta ylikonstaapeli Haveri. Supon tunkeminen mukaan tietää aina mutkia ja Haveri taas tuli mukaan siksi, että tunsi erään vankikuljetuskyydissä olleen.

Kaikessa sivussa Kafkan setä ottaa ja kuolee. Juutalaisille kuolema on erilainen ja se ja sen käsittely ottaa oman aikansa. Ariel Kafka käy sitä läpi veljensä ja serkkujensa kanssa.

Hyvin siinä sivussa tutkitaan rikosta ja joutuupa itse Kafkakin melkoiseen käsittelyyn. Tulee vammoja ja hänet yritetään saada ns. huonoon valoon.

Vasikka on kirja, joka on kerronnallisesti tasainen, vaikka tarina vie kuin juna. Ei pysähdy kuin satunnaisesti, että kerkeää hengähtää. Rosvot ja poliisit – mikä ihana syy lukea kirjaa.

Pidän tavattomasti Harri Nykäsen tyylistä kertoa tarinaa, koska ne ovat niin uskottavia. Hänellä on vankka rikostoimittajan tausta, niin ei tarvitse ihan tuulesta temmata mystisiä juttuja.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...