Simon Beckett: Multiin kätketyt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dartmoorin nummet ja oikeusantropologi Hunter, nyt ja kahdeksan vuotta sitten. Kyseessä on kuitenkin sama ongelma — useasta murhasta tuomittu Jerome Monk. Vuosia sitten tämä lupautui osoittamaan kahden murhaamansa naisen haudan paikan, mutta vain yksi ruuumis löytyi. Yritys oli turha, Monk ei halunnut tai kyennyt osoittamaan muita kätköpaikkoja yksitoikkoisella, karulla nummella. Murhia oli lukuisia ja hänet tuomittiin niistä, raiskaajana ja sarjamurhaajana.

Nyt Monk on karannut vankilasta, hänet on luokiteltu maaniseksi ja väkivaltaiseksi. Hän on katkeroitunut ja kohteena näyttäisivät olevan kaikki aiemmin rikostutkimukseen osallistuneet henkilöt. Kaikki ovat vaarassa, ehkä myös täysin ulkopuoliset henkilöt, ehkä myös nuoret naiset…

Hunter joutuu siis palaamaan hyisille ja sumuisille nummille, joilla Monk on tietojen mukaan paon jälkeen nähty. Mennyt ei ole kuollut eikä sitä ole unohdettu. Kun epätietoisuus on suurinta, alkaa jälleen tapahtua. Vanha professori mitä ilmeisemmin murhataan ja kenet hän onkaan viimeksi tavannut? Rouvan mielestä kyseessä oli omituisen näköinen, erikoinen, iso mies; Monk! Kun vielä Sophie, joka on heittäytynyt psykiatrian parista keraamikoksi syrjäiseen kylään, joutuu pahoinpitelyn kohteeksi – vai ryöstönkö – alkaa Hunteriakin pelottaa. Eikä syyttä. Hänkin saa osansa, mutta samalla hän alkaa miettiä myös muita mahdollisuuksia. Tutkinta etenee omia latujaan, joista Hunter ei aina ole samaa mieltä.

Monk on sairas, se on totta. Mutta miksi hän käyttäytyy siten kuin nyt tekee? Mikä merkitys on eräällä päiväkirjalla ja sillä, että Monk haluaa muistaa vain yhden tytön hautapaikan? Miksi eräs poliisivoimien naistenmies on kiinnostunut sekä Sophiesta että Monkista? Kuka voisi tuntea hylätyt kaivokset paremmin kuin Monk? Hunterilla on takanaan itselläänkin rankkoja kokemuksia kahdeksan vuoden ajalta, samoin Sophiella – hehän tapasivat ensimmäisen kerran kaivettaessa ruumista ylös turpeesta, nummilla, Monkin etsiessä muita hautapaikkoja. Myös Monkista paljastuu jotakin, josta kukaan ei ole ollut täysin tietoinen. Paluu menneeseen tekee kipeää kaikille.

Tämä trilleri vaikuttaa selkeältä, mutta yllättävät juonenkäänteet tekevät tästä mielenkiintoisen. Kaikki ei todellakaan ole sitä, miltä se näyttää. Eikä ollut edes kahdeksan vuotta sitten! Kun Hunter lopulta selvittää koko tapahtumaketjun, se on tavallaan yllätys jopa hänelle itselleen. Juonikas, inhimillinen, koskettavakin trilleri murhaajista sekä heitä jahtaavista asiantuntijoista. Suosittelen inhimillisistä, joskin myös traagisista sekä myrskyöihin sopivista jännäreistä pitäville lukijoille!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...