Alfred Bester: Murskattu mies

Osta kirja itsellesi

2300-luvulla ihmislajiin on syntynyt telepaatteja. He ovat tavallisia ihmisiä, mutta he kykenevät lukemaan toisten ajatuksia. Heidän takiaan kukaan ei ole onnistunut tekemään harkittua murhaa vuosikymmeniin.

Nyt kuitenkin yksi mies, voimakastahtoinen yritysjohtaja Ben Reich, on päättänyt tehdä murhan. Mutta hän saa arvoisensa vastuksen telepaattisesta poliisiprefekti Lincoln Powellista. Näiden kahden vahvan miehen kamppailussa on eeppisyyden tuntua. Miten olla jäämättä kiinni murhasta maailmassa, jossa moni vastaantulija pystyy lukemaan tekosi mielestäsi? Ja miten todistaa rikoksen tapahtuneen, kun pelkkä ajatusluku ei riitä todisteeksi?

Bester luo taidokkaan kuvan tulevaisuuden yhteiskunnasta, jossa telepatia on osa arkipäivää. Telepaateilla on tiukat eettiset sääntönsä, ja heille löytyy monenlaista käyttöä: psykiatreina, konsultteina, lakimiehinä – ja poliiseina. Juuri tämä kirja oli esikuvana Babylon 5 -tv-sarjan telepaateille. Kiehtovaa, jännittävää ja ajatuksia herättävää science fictionia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.