Sari Luhtanen: Murusia

Murusia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Emmi on ruokaa rakastava kotitalousopettaja, joka on aina tyytynyt sivurooliin hohdokkaan parhaan ystävänsä Lilin elämän kulisseissa. Lilin seuraava tavoite on päästä ruokajulkkikseksi Suomen tähtitaivaalle, ja Emmikin valjastetaan tietämättään toteuttamaan tätä tavoitetta. Asiat kuitenkin mullistuvat, kun ravintolapäivässä ja muissa Lilin tempauksissa huomion saakin Emmi, jolle avautuu mahdollisuus siirtyä pois varjoista, oman elämänsä tähdeksi. Uskaltaako Emmi toteuttaa salaiset haaveensa? Entä mitä hän itse oikein haluaa elämältään? Voiko ystävyys säilyä, jos varastaa toisen haaveet? Entä onko Lilinkään elämä niin upeaa, kuin miltä päällepäin näyttää?

Sari Luhtasen Murusia on viihdyttävä kirja, jossa kepeän tyylin sisällä käsitellään vaikeampiakin asioita. Erityisen suuressa roolissa kirjassa on ystävyys ja sen säilyttäminen silloin kun toinen ystävistä päättää tehdä suuria muutoksia elämässään. Myös ystävien välistä kateutta pohditaan paljon. Kirja on myös kasvukertomus, sillä Emmi joutuu kirjan tapahtumien myötä ottamaan vastuun elämästään ja lopettamaan ajelehtimisen Lilin varjossa. Samalla myös Lili joutuu tekemään ratkaisevia muutoksia omassa elämässään.

Sari Luhtanen on mielestäni taitavimpia suomalaisia chick litin kirjoittajia, ja hänen kirjansa ovatkin takuuvarmaa viihdettä, jossa ei ole häiritseviä hölmöyksiä tai epäjohdonmukaisuuksia. Päähenkilökin saa olla ihan tavallinen järkevä nainen. Pidin myös kirjan ruokateemasta kovasti.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...