Sari Luhtanen: Kaikkea kaunista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Annan elämä on kaunista juuri nyt. Hän on tavoittanut lähes kaiken, mistä on unelmoinut. Hänessä itsessään on tyyliä ja niin on hänen omistamassaan kauneushoitolassaankin, Nereidissä. Poikaystävä on upea ja kaiken pitäisi olla kuosissa. Aki on himppasen viileä kaveri, ei siis coolilla tavalla. Vain viileä. Hänellä on jatkuvia bisnestapaamisia, aina ei Annalle tunnu riittävän aikaa. Joskus tuntuu kuin Aki haluaisi vain näytellä häntä ja käyttää häntä hyväkseen tapaamisissa, kokkareilla ja neuvotteluissa.

Toista on isän alakertaan muuttanut Harri, joka on remuisa ja rähjäinen kaveri, mutta tulee isän kanssa hyvin toimeen. Isä kun on hieman – eikä ehkä hieman vaan aika paljonkin – erikoinen ihminen naturistiharrastuksineen, kehonkaraisuineen ja ikävä kyllä, hieman toisissa maailmoissa muistamattomuuden takia. Kun Anna tapaa Harrin silloin tällöin isän luona käydessään, hän tuntee itsensä oudolla tavalla vaivaantuneeksi. Lisäksi aina juuri silloin tuntuu tapahtuvan jotakin hämmentävää! Omituista…

Annan onni kuitenkin kukoistaa, kun Nereidi pääsee ehdolle Cara-lehden Vuoden spaksi. Tämä olisi todellinen lottovoitto pienyrittäjälle, joka saisi nimensä komeasti esille ja voitto toisi varmasti paljon uusia maksavia asiakkaita. Onneksi Annan kaverina Nereidin naapurihuoneistossa on kampaaja Seikku, jonka kanssa voi jakaa sekä murheet että ilot kaikesta.

Hemmottelujen ja murheiden sekä ilojen jakamiseen tuleekin tarvetta yllättävästi: Aki tekee omalaatuisia sopimuksia, joista Anna ei tiedä etukäteen. Järkytys onkin sitten sitäkin suurempi, kun Akin suunnitelmat paljastuvat konkreettisesti erittäin näkyvästi. Lisäksi Harrista paljastuu jotakin, joka ei sitten olekaan niin kuin Anna oletti.

Luhtasen toinen romaani on taattua chick litiä alusta loppuun, mutta siinä ei ole mitään pahaa. Kirja on kirjoitettu tietylle kohderyhmälle ja se taatusti sopii lähes kenelle tahansa naiselle, jolla on ollut tylsä, kammottava, loppuunajettu päivä ja joka haluaa hemmotella itseään jollakin. Tämä kirja on omiaan vaikkapa siihen pään tyhjäämiseen ja hemmotteluun muun mukavan ohella. Lajityyppiä on turha halveksia: tämä on kirjoitettu hyvällä kielellä, juonta löytyy sopivasti ja muutama ihan reilu yllätyskin. Suosittelen kepeän viihdekirjallisuuden ja chick litin ystäville. Luhtanen on selkeästi suuntautunut tähän lajiin edellisen kirjansa jälkeen ja tämä on varmasti hyvä kotimainen vaihtoehto!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...