Samson: Musta hevonen : Sattuvaa huumoria

Musta Hevonen: Sattuvaa huumoria

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Samuli Lintulan eli Samsonin Musta Hevonen -sarjakuva on Suomen tunnetuimpia sarjakuvia maailmalla. Kotimaassa Musta Hevonen on seikkaillut vuodesta 2008. Musta Hevonen: Sattuvaa huumoria on sarjakuvakokoelma Suomen kuvalehdessä ilmestyneistä Musta Hevonen -stripeistä. Tästä johtuen kokoelman stripit ovat rakenteeltaan ”sunnuntaistrippejä”, yhden rivin strippejen sijaan.

Musta Hevonen on kuin kuka tahansa meistä, hän vain on Hevonen. Suuri osa stripeistä on kaatuilua banaaninkuoriin, unettomuuden kanssa taistelua ja siivoamisen välttelyä. Toteutus on varsin viatonta huvia. Strippien välillä ei ole sen suurempaa juonta, mutta ne yhdistelevät ihastuttavasti yksinkertaisia vitsejä ja absurdeja tapahtumia.

Musta Hevonen tekee yhden asian paremmin kuin melkein kaikki muut strippisarjakuvat ja se on tapa millä Samson rikkoo strippien rajoja. Mustalta Hevoselta voi esimerkiksi pudota tavaraa ruudusta toisteen. Tällä kertaa taito ei oikein pääse oikeuksiinsa, sillä pitemmät sunnuntai-stripit enemmänkin kertovat tarinaa, kuin keskittyvät yksittäiseen nokkeluuteen.

Musta Hevonen: Sattuvaa Huumoria on hauska kokonaisuus, ja tutustumisen arvoinen oikeastaan kaikille.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...