Inka Nousiainen: Mustarastas

Mustarastas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 1989 17-vuotias Juha lähtee kavereiden kanssa risteilylle M/S Fennialla Vaasasta Sundsvalliin. Juha ei kuitenkaan palaa: kaverit tuovat vain repun takaisin ja sanovat, että kai se Juha sieltä joskus tulee. Vaan ei tule.

Mustarastas kertoo katoamisesta ja sen seurauksista Juhan pikkusiskon näkökulmasta. Miltä tuntuu, kun jäljelle jää vain epätietoisuus? Poliisi tutkii tapausta ja haastattelee silminnäkijöitä, mutta kuulusteluista ei tule kuin joukko hieman ristiriitaisia todistajanlausuntoja, joista ei selviä, mitä Juhalle lopulta tapahtui.

Tarina on koskettava kuvaus menetyksestä ja siitä, millaiseen tyhjiöön jää, kun omainen vain katoaa, ilman tarkempaa tietoa siitä, mitä on tapahtunut. Kuinka paljon helpompaa olisi olla ja menetystä käsitellä, jos tietäisi, mitä on tapahtunut, eikä tarvitsisi odottaa ja elää toivossa, vaikka samalla tietää, että mitään toivoa ei todennäköisesti ole.

Kirja perustuu näyttelijä Eeva Soivion tarinaan, jota on esitetty teattereissa Mustarastas – eli kadonnut veli -monologinäytelmänä. Inka Nousiainen on kirjoittanut tarinan tiiviiksi pienoisromaaniksi. Äänikirjaversio on Soivion lukema ja luultavasti myös erinomainen tapa tarinan kokemiseen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...