Lotta-Liisa Joelsson: Nailpolish.avi

Nailpolish.avi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lotta-Liisa Joelssonin Nailpolish.avi on saman Kariston kauhuromaanikilpailun satoa kuin Johanna Sinisalon Vieraat. Oiva kilpailu tosiaan, sillä tämäkin oli kyllä mainio kauhujuttu, sopivasti karmiva ja inhottava.

Kirjan pääosassa on Patrik, jolla on vaikeuksia elämänhallinnan kanssa. Hänet houkutellaan kuitenkin bileisiin, joissa hän tapaa kuuman yliopistonlehtorin Johanin ja hups, leikkaus muutama vuosi eteenpäin, miehet elävät yhdessä pariskuntana. Johanin etäinen täti menehtyy ja jättää perinnöksi pienen talon syrjäseudulla. Johan innostuu ostamaan siskolta tämän puolikkaan talosta ja haluaa, että Patrik ja Johan muuttavat taloon.

Patrik lukee lehdestä uutisen netissä kiertävästä ja levottomuutta herättävästä videosta, josta vanhempia varoitellaan. Videolla kuulemma tyttö lakkaa kyntensä punaisella kynsilakalla. Mitäs kummaa siinä mukana on, ihmettelee Patrik ja etsii videon käsiinsä. Todellakin: videolla tyttö lakkaa kyntensä, mutta on videossa jotain pahasti vialla. Se sitä paitsi onnistuu jotenkin vaihtamaan Patrikin tietokoneen taustakuvankin, vaikka virustorjunta ei mitään koneelta löydäkään.

Tässäpä sitä pieneen kirjaan onkin aineksia. Videosta ja siinä esiintyvästä tytöstä rakennellaan hyvin kauhunväristyksiä, samoin Johanin tädin talosta, joka on syrjäinen, huonokuntoinen, saastainen ja monin tavoin epämiellyttävä – miksi Johan haluaa sinne muuttaa, onkin hyvä kysymys. Kauhutarinoihin tietysti kuuluu, että päähenkilöt tekevät asioita, jotka lukija tietää jo lähtökohtaisesti huonoiksi valinnoiksi.

Nailpolish.avi on napakan mittainen kauhutarina, joka jaksaa mainiosti kantaa kestonsa verran. Lopetus ei ihan täysin pääse alun tunnelmien tasolle, mutta niinhän se usein on: siinä vaiheessa kun mysteeri selviää, tunnelma lässähtää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 099 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...