Erika Vik: Nefrin tytär

Nefrin tytär

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaksosauringot-trilogian päätösosassa Aleian tarina saa lopulta ratkaisunsa. Aleiahan ilmestyi seleesikartografi Corildonin ulko-ovelle muistinsa menettäneenä kirjassa Hän sanoi nimekseen Aleia, päätyi Corildonin seurassa Seleesiaan keskelle sotaa Seleesian näkijässä ja joutui kirjan lopussa kaapatuksi. Nyt selviää, minne Aleiaa viedään.

Aleian kohteena on Thelluria, jossa keisarilla on suuria suunnitelmia. Pelastusjoukot ovat kuitenkin perässä: Corildon ja muut seleesit haluavat napata Aleian takaisin, turvaan – mutta Aleian sieppaaja kylvää epäilyksiä seleesien tavoitteista. Ovatko nekään täysin pyyteettömät?

Lopulta Aleia saa muistinsa takaisin ja hänelle selviää oma osansa maailmassa. Aleia joutuu suurien kysymysten äärelle: pystyykö hän hallitsemaan lumousta sisällään vai hallitseeko lumous häntä? Ja mihin suuntaan Aleian on kallistuttava, mikäli hän pystyy lumousta komentamaan?

Trilogia saa Nefrin tyttäressä arvoisensa lopun. Matka on ollut mielenkiintoinen, Erika Vikin luoma steampunk-maailma on kiehtova ja täynnä kiinnostavia yksityiskohtia. Tarinassa on riittänyt jännittäviä käänteitä, romantiikkaa ja seikkailuhenkeä. Trilogiaa on helppo suositella fantasian ja steampunkin ystäville.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...