Lise Myhre: Nemi : Elämän tyrskyissä

Nemi : Elämän tyrskyissä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Valtavirran ulkopuolella olevan nörttitytön seikkailuita on ehditty seurata jo aikamoinen tovi. Nemi-sarjakuva on täyttänyt 20-vuotta. Tuorein albumi Elämän tyrskyissä on järjestysnumeroltaan jo kolmaskymmeneskuudes.

Nemi on kaiken tavallisen ulkopuolella. Hänelle Taru sormusten herrasta on tositapahtuma ja normaalit ihmiset ovat pelottavia. Hän huolestuu, kun vaateväreihin tulee mustan lisäksi tummansinistä tai kun Game of Thronesin loppu lähestyy.

Nemi ja Grimm ovat jälleen yhdessä, ja yhteiselämä ei edelleenkään ole ihan mutkatonta. Käytännönläheisempi Grimm korostaakin Nemin kajahtanutta maailmannäkemystä, mitä sarja tavallaan kaipasikin. Nemin parhaan ystävän Anun lapsi ja Nemin homovanhemmat ovat parin edellisen osan tapaan isossa osassa.

Ikäväksi samaan albumiin mahtuu myös strippejä, joissa on toistoa. Toki strippisarjakuvien luonne on hyvin itseään toistava, mutta saman aiheen käyttäminen niin tiuhaan tuntuu laiskalta (Nemin ystävän lapsen aiheuttamat yövalvomiset tuottavat lähes identtisiä strippejä).

Osa stripeistä on hyvinkin ajankohtaisia, kuten #metoo-aiheinen. Kokoelmaan mahtuu useita hienoja sivun kuvituksia ja tavalliseen tapaan osa stripeistä on sitaattien kuvituksia. Pahimmat näistä spoilasivat Game of Thronesia. Yhtä kaikki, tämäkin Nemi-albumi viihdytti sujuvasti.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 233 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...