Lise Myhre: Nemi : Elämän tyrskyissä

Osta kirja itsellesi

Valtavirran ulkopuolella olevan nörttitytön seikkailuita on ehditty seurata jo aikamoinen tovi. Nemi-sarjakuva on täyttänyt 20-vuotta. Tuorein albumi Elämän tyrskyissä on järjestysnumeroltaan jo kolmaskymmeneskuudes.

Nemi on kaiken tavallisen ulkopuolella. Hänelle Taru sormusten herrasta on tositapahtuma ja normaalit ihmiset ovat pelottavia. Hän huolestuu, kun vaateväreihin tulee mustan lisäksi tummansinistä tai kun Game of Thronesin loppu lähestyy.

Nemi ja Grimm ovat jälleen yhdessä, ja yhteiselämä ei edelleenkään ole ihan mutkatonta. Käytännönläheisempi Grimm korostaakin Nemin kajahtanutta maailmannäkemystä, mitä sarja tavallaan kaipasikin. Nemin parhaan ystävän Anun lapsi ja Nemin homovanhemmat ovat parin edellisen osan tapaan isossa osassa.

Ikäväksi samaan albumiin mahtuu myös strippejä, joissa on toistoa. Toki strippisarjakuvien luonne on hyvin itseään toistava, mutta saman aiheen käyttäminen niin tiuhaan tuntuu laiskalta (Nemin ystävän lapsen aiheuttamat yövalvomiset tuottavat lähes identtisiä strippejä).

Osa stripeistä on hyvinkin ajankohtaisia, kuten #metoo-aiheinen. Kokoelmaan mahtuu useita hienoja sivun kuvituksia ja tavalliseen tapaan osa stripeistä on sitaattien kuvituksia. Pahimmat näistä spoilasivat Game of Thronesia. Yhtä kaikki, tämäkin Nemialbumi viihdytti sujuvasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.